Adres :
100. Yıl Bulvarı No:101/A, 06374 OSTİM/Ankara-TÜRKİYE Telefon : 0 312 385 50 90 Faks : 0312 354 58 98 E-Posta : korhan@ostim.org.tr

“OSTiMTECH Dijital Dönüşüme Uyum Sağlayan Bir Üniversite”

OSTİM Teknik Üniversitesi (OSTiMTECH) ve IBM iş birliğinde Akıllı Üretim ve Tedarik Zinciri Analitiği workshop eğitimi düzenlendi. OSTiMTECH Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, “OSTİM Teknik Üniversitesi sanayi dünyasının içinde yer alan girişimci eğitim modeli ve yetkinlik temelli eğitim sistemiyle geleceğin ön gördüğü dijital dönüşüme uyum sağlayan bir üniversitedir. Bizi IBM ile bir araya getiren de bu vizyonumuzdur.” dedi.
Ostim Editör
01 Nisan 2021 11:28

OSTiMTECH ve IBM iş birliğinde Akıllı Üretim ve Tedarik Zinciri Analitiği workshop eğitimi 30-31 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Eğitimin açılış törenine T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, IBM CTO’su Dr. Ben Amaba, ABD Stanley Black Decker Endüstri 4.0 İnovasyon Direktörü Eren Yılmaz, OSTİM Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhan Dağtaş katıldı.

OSTiMTECH Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, üniversitenin sanayi dünyasının içinde yer aldığını belirterek, “OSTiMTECH, girişimci eğitim modeli ve yetkinlik temelli eğitim sistemiyle geleceğin ön gördüğü dijital dönüşüme uyum sağlayan bir üniversitedir.  Bizi IBM ile bir araya getiren de bu vizyonumuzdur.” dedi.

Dijital dönüşümün hızlanmasına pandemi sürecinde tanık olunduğunu ifade eden Yülek, “Şirketler, pandemi sırasında çalışanlarını uzaktan çalışmak üzere donatmaya çalışırken birçoğu teknolojik değişikliklerinin hızını artırdı. Buluta ve bulut özellikli yapay zekâya geçişi ne kadar erken yapabileceklerinin farkına vardılar. Farklı sektörlerdeki her şirket, işlerinin çalışma şeklini temelden değiştirmek için çok daha güçlü bir dijital temel oluşturmak arzusunda. Bu kaçınılmaz bir gerçek ve geri dönüş yok.” yorumunu yaptı.

Dijital rekabeti artırma çalışmaları yapılıyor

T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, OSTiMTECH’in kuruluş yapısı bakımından üniversite sanayi iş birliğine yönelik güzel bir örnek oluşturduğunu ifade etti.

Dijital dönüşüm denilince pek çok kişinin aklına genel olarak sadece teknolojinin geldiğini, gerçekte dijital dönüşüm yapısı içerisinde sadece teknoloji değil, insan faktörü ve iş süreçlerinin de dahil olduğunu vurgulayan Koç, “Dijital dönüşümün tam anlamıyla potansiyelini ortaya çıkarabilmek için güvenilir, uyumlu, entegre edilmiş ve etkili bir dijital Türkiye ekosistemine ihtiyaç duymaktayız. Dijital dönüşüm ofisi olarak yapay zeka, big data, siber güvenlik ve toplumun dijital dönüşüme uyum sağlamasına yönelik tüm dijital alanlarda rekabeti arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Dünyanın pek çok ülkesinde işgücü ve eğitim politikalarının inovasyon ile aynı hızda ilerlemediğine dikkati çeken Koç, “Buna dünyanın en büyük ve yenilikçi ekonomileri de dahildir. İşte bu noktada üniversite-sanayi iş birliğinin omuzlarına önemli bir sorumluluk yüklenmekte olduğunu düşünüyoruz. Amacımız üniversite ve kuruluşların iş birlikleri ile üretimi arttırıcı çalışmalar gerçekleştirmektir. Bilindiği üzere inovasyon yeni iş alanları ve istihdam fırsatlarını doğurur.” değerlendirmesini yaptı.

Avrupa komisyonu dijital eğitim vizyonu kapsamında 2021-2027 Dijital Aksiyon planında 2 önemli konuyu gündeme taşıdığını hatırlatan Ali Taha Koç, şunları söyledi: “Birincisi dijital dönüşüm için dijital eğitim ekosistemini geliştirmek, ikincisi de dijital becerilerin ve yetkinliklerin geliştirilmesidir. Ülkemizde de eğitim alanında benzer çalışmalar sürdürülmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın dijital alanda gerçekleştirecekleri çalışmalar ve sürdürülebilirliğinin dijital toplumun beklentilerine cevap vermesi önem taşımaktadır.”

İki gün süren Akıllı Üretim ve Tedarik Zinciri Analitiği workshop eğitimine dijital dönüşüme uyum sağlamak için tedarik zincirinde değişime gitmek isteyen çok sayıda iş insanı, yönetici, akademisyen, öğretmen ve araştırmacı katıldı. Yapay zeka, tedarik zinciri analitiği, özdevimli öğrenme, özellikli akıllı planlama sistemleri, karmaşık sistemlerin durum izleme ve prognostik analizi için veriye dayalı modeller üzerine eğitim alan katılımcılar uygulamalı atölye çalışmaları ile eğitimlerini tamamladı.

İlgili Görseller
İçeriğe Yorum Yapabilirsiniz.