OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın’a Onur Ödülü
OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu’nca (ÜSİMP) verilen Onur Ödülü’nün bu yılki sahibi oldu.
Aydın’a ödülü, ODTÜ Kongre Merkezi’nde düzenlenen “ÜSİMP Ulusal Kongresi ve Fuarı ve Sempozyumu”nun ilk gününde takdim edildi.
ÜSİMP Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest’in konuşmasıyla başlayan etkinliğe Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Başkan Vekili ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ile çok sayıda davetli katıldı.
Etkinlikte OSTİM adına Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sıtkı Öztuna, OSTİM Dış İlişkiler Koordinatörü Hamza Akca, OSTİM Vakfı Müdürü Gülnaz Karaosmanoğlu, OSTİM Teknik Üniversitesi Genel Sekreter Yrd. Esra Demirci ve OSTİM Teknik Üniversitesi TTO Müdürü Öğr. Gör. B. Gökhan Topal yer aldı.
ÜSİMP Ödül Jürisi Başkanı Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın moderasyonundaki törende OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın’a; OSTİM OSB’nin kuruluşu, OSTİM OSB’nin rekabet gücünü artıracak kümelenme çalışmalarının başlatılması, yürütülmesi süreçlerindeki liderliği, yerli üretim, offset, kümelenme, kamu-özel sektör/üniversite-sanayi iş birliğini tesis edecek ortamların oluşturulması, proje bazlı ürün geliştirme ve imalatın yerlileştirilmesi gibi konularda proaktif çalışmaları, bölgesel kalkınma ve yerli sanayinin gelişimine verdiği katkılar nedeniyle Onur Ödülü takdim edildi.
“Üniversitelerle iş birliğinde en aktif bölgelerden biriyiz”
Orhan Aydın, ödülü aldıktan sonra şu düşünceleri paylaştı: “Bu ödülü alınca heyecanım arttı. Bana bu ödülü layık gören heyete çok teşekkür ediyorum. ÜSİMP’in kuruluşundan itibaren böyle bir grubun içinde bulunmaktan dolayı çok memnunuz. Bu aşamada bir sanayi paydaşı olarak biz de buradan çok şey öğrendik. OSTİM’de yaptığımız birçok çalışmanın arkasında ÜSİMP’den öğrendiklerimizin, paylaştıklarımızın olduğunu söylemek istiyorum. Burada yapamadıklarımızı da üstümüze vazife olarak alıyoruz. Bu, aynı zamanda bizim sorumluluğumuzu da artırıyor. İnşallah daha güzel şeyleri bu motivasyonla yaparız. Üniversitelerle iş birliği konusunda en aktif bölgelerden bir tanesiyiz. Ankara’daki 7 üniversitemizle beraber teknoparkımızı oluşturduk. Biz, bu işe gerçekten inanıyoruz. Bilgiyi üretmek yetmiyor, bunu sanayiyle, üretenlerle, kullananlarla paylaşmak en önemli konu haline geliyor. Biz de bunu bölgemize, firmalarımıza, ülkemize taşımaya çalışıyoruz. Bundan sonra daha çok çalışacağım.”
Programda ayrıca Anma Ödülü Selahattin Şanbaşoğlu ile Prof. Dr. Demir İnan’a, Üstün Hizmet Ödülü yazar Orhan Bursalı’ya, Yeni Teknoloji Geliştirme ve Ticarileşme Ödülü Prof. Dr. Aytül Erçil’e verildi.