OSTİM’de Mezun Ağırlığı Gazi Üniversitesi’nde
OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Uslan ve çalışma arkadaşlarına, OSTİM'in genel yapısı, kurumları ve projeleriyle ilgili bilgiler aktardı, iki kurum arasındaki işbirliği faaliyetlerini anlattı. Aydın, ortak çalışmaların geliştirilerek devamını istediklerini belirtti.
“OSTİM, Gazi Üniversitesi'nin OSB'sidir”
Kendisi de mühendis olan Uslan, rektörlük görevini devralmasının ardından geldiği; üniversite-sanayi işbirliğinin başarıya dönüştüğü, kendi evleri olarak kabul ettikleri OSTİM’de sanayiye ve üretime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Rektör Uslan Gazi Üniversitesi'nin köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade ederek sanayiye ve üretime verdikleri önemin altını çizdi.
"2023 hedefleri, 500 milyar dolar ihracat için bilgiyi ve teknolojiyi üretmek zorundayız." diyen Prof. Dr. İbrahim Uslan, OSTİM'in kurumsal yapısı ile ilgili olarak, "Böyle güçlü bir ekiple bizleri misafir ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Doğru adreste doğru kurumlar bir araya gelmiş." yorumunu yaptı.
İnovasyon ve Ar-Ge'nin gerekliliğine işaret eden Uslan şunları kaydetti: " Bilginin ve teknolojinin kütlesi yok. İhracat rakamlarında kilogram fiyatından bahsediyoruz ama bilgi ve teknolojinin kütlesi yok. Üretmek zorunda olduğumuz şey; bilgi ve teknolojidir.
Rektör adaylığı sürecine belki de mühendis olmamızdan kaynaklanan, ayakları yere basan şeyler söylemeye çalıştık. OSTİM Yönetiminin yapmaya çalıştığı kurguyla aynı noktadayız. Büyük üniversite olduğu iddiasındaki üniversitelerin makas değişikliğini yaparak lisans üstü ve araştırmaya, inovasyona yönelmesi gerekiyor.
Gazi Üniversitesi her alanda önemli katkılar sunmaktadır. Mezunlarımıza güveniyoruz, inanıyoruz. OSTİM'de en çok mezunu olan üniversiteyiz. OSTİM, Gazi Üniversitesi'nin OSB'sidir. OSTİM'de olmak demek ocağımızda olmak demektir."