Adres :
100. Yıl Bulvarı No:101/A, 06374 OSTİM/Ankara-TÜRKİYE Telefon : 0 312 385 50 90 Faks : 0312 354 58 98 E-Posta : korhan@ostim.org.tr

Başka Aklın Ürünleri Yalnız ve Çaresiz Bırakabilir

Başbakan Yıldırım’dan, milli üretime ilişkin dikkat çeken uyarı!
Ostim Editör
06 Kasım 2017 15:49

10. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı’nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, yerli ve milli ürüne ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu:
“Başkasının aklıyla yapılmış ürünlere bel bağlamak, ileride bizi yalnız bırakabilir, çaresiz bırakabilir. O halde kendi aklımızın içinde olduğu ürünlere daha çok zaman ve para ayırmamız lazım.”

Siber güvenlik alanında yerli ve milli çözümlere dikkat çeken Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da, “Bu sektörde yerlilik kadar millilik de önemli. Sektör paydaşları olarak daha fazla mesafe almamız lazım.” dedi.

Ana teması, ‘Siber Güvenlik ve Yapay Zeka’ olarak belirlenen 10. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Programa Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan ve Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Atalay, üniversite ve sektör temsilcileri katıldı.

“Yerli çip üretimi, yerli teknolojilerine geçiştir”
Başbakan Binali Yıldırım, Hükümet olarak en temel hedeflerinin siber güvenliği, milli güvenliğe entegre etmek olduğunu belirtti. Yıldırım, “Başkasının aklıyla yapılmış ürünlere bel bağlamak, ileride bizi yalnız bırakabilir, çaresiz bırakabilir. O halde kendi aklımızın içinde olduğu ürünlere daha çok zaman ve para ayırmamız lazım. Teknoloji ve yerli ürün noktasında demek ki daha çok gayret edeceğiz. Ekonomimiz ve milli güvenliğimiz de çok daha gelişmiş olacak.” dedi. Yerli mikro elektronik sanayiyi sektördeki en önemli alanlardan biri olarak gösteren Başbakan Yıldırım, “Yerli çip üretimi, yerli yazılım ve teknolojilerine geçiştir. Yerli yazılım geliştirme programlarının inşa edilmesine azami önem göstermemiz lazım.” vurgusunu yaptı.

“Titizlikle çalışıyoruz”
BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, 5G’nin ülkemize kazandırılması ve gerekli insan kaynağının yetiştirilmesi konusunda titizlikle çalıştıklarını ifade etti. BTK Akademi’yi kurarak, siber güvenlik ve internetle ilgili her türlü eğitimi verdiklerini belirten Sayan, “Fiber altyapının gerçek zamanlı haritasını hazırladık. Artık ülkemizin fiber altyapısı her türlü tehlikelere karşı haritalanmış durumda. Düzenleyici kurum olarak bizler tüm çalışanlarımız sektörümüz ve özellikle sektörde yerlilik ve milliliğin sağlanmasına yönelik çalışmalarımız ile birlikte 7/24 çalışmaya devam edeceğiz. AVCI, AZAD, Kasırga gibi sistemlerle anbean siber güvenliği takip ediyoruz.” dedi.

“Yerlilik kadar millilik de önemli”
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, siber güvenlik alanında yerli ve milli çözümlerle iş birliğinin önemine temas etti. Sadece kişisel değil kurumsal ve toplumsal bellek olarak dünyanın siber güvenliğe tabi olduğunu söyleyen Arslan, kritik altyapıların tamamen bilişim tabanlı olduğuna işaret etti. Siber güvenlik konusunda gerekli gayreti göstereceklerinin altını çizen Arslan, şu mesajları verdi: “Bu sektörde yerlilik kadar millilik de önemli. Sektör paydaşları olarak daha fazla mesafe almamız lazım. Birçok firma siber güvenlik başta olmak üzere bu işleri yapıyor ancak sektörün taraflarının işin içine daha fazla girmesi gerekiyor. Biz de koordinasyon görevini daha iyi yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Taraflarla birlikte gereğini yapmaya hazırız. Özel sektörümüz bilmeli ki daha koordineli çalışmak, daha fazla iş birliği yapmak bu sektörden beklediğimiz faydayı elde etmek ve olası saldırıları engellemek için önemli.”

İçeriğe Yorum Yapabilirsiniz.