EIF’te 300 İş Görüşmesi Gerçekleşti
Enerji sektörü üst düzey şirket yöneticilerini, karar alıcıları, enerji sektörü kanaat önderlerini, sivil toplum kuruluşları yöneticilerini, akademisyenleri bir araya getiren EIF 2017 tüm hızıyla devam ediyor.
Fuarın destekleyici kurumlarından OSTİM Enerjik A-120 numaralı standında sektör profesyonellerini ağırlarken, etkinliğin ikinci gününde 300’e yakın iş görüşmesi (B2B) gerçekleştirdi.
Üyeleriyle, ağırlığı Körfez ülkelerinden 60 şirketi aynı masada buluşturan kümenin standı da kamu, özel sektör ve akademisyenlerin uğrak yeri oldu.
Fuarda çok önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten OSTİM Enerjik Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Çelik, EIF’in kendileri açısından oldukça verimli geçtiğini kaydetti. Çelik, “Standımız özel sektör, kamu ve üniversite temsilcilerinin ilgi odağı oldu. 10. yılımızı geride bıraktık. Ziyaretçilerimiz arasındaki Ankara içi ve il dışı KOBİ’lerin, OSTİM Enerjik ailesine katılma istekleri bizleri memnun etti. Bu da yaptığımız çalışmaların ne kadar doğru olduğunu göstermesi açısından dikkate değer bir gelişme. Kamu kurumlarıyla yapılan görüşmelerimizde, kamu temsilcileri kümelenmeyi ara yüz olarak görmek istiyor.” dedi.
OSTİM Enerjik Hakkında
Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde 2007 yılında yapılan rekabet analizi neticesinde belirlenen dört stratejik alandan, destekleyici sektörleriyle birlikte geleceğin sektörü olarak belirlenmiş ve 2009 yılından itibaren alt yapı kurma çalışmalarıyla birlikte faaliyetlerine başladı.
Amacı; OSTİM’li yerli üreticilerin yenilenebilir enerji ve çevre teknolojileri sektöründeki üretim yetenekleri ve ulusal/uluslararası rekabet gücü ve pazar paylarını artırmak amacıyla sektörün tüm paydaşları arasında iş ve güç birliğini artıran kolaylaştırıcı ve yönlendirici bir platform oluşturarak ülkemizin bu alanda dışa bağımlılığını azaltmak ve OSTİM’i enerji teknolojilerinin üretim merkezi haline getirmek.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Programı İkinci Çağrı Dönemi’nde destek alan küme, 5 yıl boyunca 24 milyon 826 bin 800 TL’lik bütçesi ile ‘Ürün Geliştirme, Santral Rehabilitasyonu, Uluslararasılaşma’ odak faaliyetleri gerçekleştirecek.