Adres :
100. Yıl Bulvarı No:101/A, 06374 OSTİM/Ankara-TÜRKİYE Telefon : 0 312 385 50 90 Faks : 0312 354 58 98 E-Posta : korhan@ostim.org.tr

Mesleki eğitime laboratuar desteği

Gazi Üniversitesi OSTİM Meslek Yüksekokulu’nda Oerlikon Firması sponsorluğunda Magmaweld Kaynak Laboratuvarı açıldı. Açılışta Gazi Üniversitesi Rektörü, Ostim yöneticileri ve bölge sanayicileri bir araya geldi.
Ostim Editör
30 Aralık 2011 00:00

Gazi Üniversitesi OSTİM Meslek Yüksekokulu’nda Oerlikon Firması sponsorluğunda Magmaweld Kaynak Laboratuvarı açıldı. Açılışta Gazi Üniversitesi Rektörü, Ostim yöneticileri ve bölge sanayicileri bir araya geldi.
OSTİM Organize Sanayi Bölgesinde kurulan Gazi Üniversitesi OSTİM Meslek Yüksekokulu, özellikle sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye ara eleman sıkıntısını çözmek için 1 yıldır eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. OSTİM’de faaliyet gösteren sanayicilerin de desteğiyle Yüksekokul’da yeni atölyeler açılıyor. Bu kapsamda son olarak Oerlikon Firması sponsorluğunda Magmaweld Kaynak Laboratuvarı açıldı. Açılışa Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Behçet Gülenç, Oerlikon Pazarlama ve Satış Direktörü Yücel Uğur, OSTİM’li sanayiciler ve öğrenciler katıldı.
Açılış töreninde söz alan OSTİM Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Behçet Gülenç, 1 yıl önce eğitime başlayan okulun, 5 farklı programda 380 öğrenciye eğitim vermekte olduğunu ve okullarında uyguladıkları eğitim alanlarını seçerken sanayinin ihtiyaçlarını göz önüne aldıklarını belirtti. Bu anlamda OSTİM sanayicilerinin de kendilerine olan desteğinden memnun olduklarını dile getiren Gülenç, açılan atölyeye sponsor olan Oerlikon firması yetkililerine de teşekkürlerini ileterek, bu güzel uygulamanın örneklerinin yurt genelinde çoğalması temennisinde bulundu.
Atölyenin kurulmasına öncülük eden Oerlikon firmasının Pazarlama Müdürü Yücel Uğur da, bir Gazi Üniversiteli olarak böyle bir oluşuma destek vermekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, Firmalarının 1960 yılından beri her zaman eğitime destek olduğunu, bunu misyon edindiğini söyledi. Uğur, kaynakçılığın sanayinin olmazsa olmaz bir girdisi ve kaynakçının da bu girdinin en büyük yapıtaşı olduğunu söyledi.
OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da, Gazi MYO binasının uzun yıllar metruk bir şekilde kaldığını, değerlendirilemediğini, OSTİM Yönetimi olarak da bu atölyelerin boş kalmasından rahatsız olduklarını hatırlatarak, “Gazi Üniversitesinin ilgisi ve katkısıyla bu binalar birer eğitim yuvasına dönüştü. Sanayiciler adına Gazi Üniversitesine bu ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Mesleki eğitimde üniversite-sanayi işbirliğinin, kalifiye eleman sorununa bulunacak en iyi çözüm olduğunu vurgulayan Aydın, kaynakçılığın, OSTİM’de iş yapan her sanayici için çok önemli olduğunu; üretimdeki kalitenin, dolayısıyla firmaların rekabet kapasitesinin artması için kaliteli ve işin bilen elemanlara ihtiyaç duyduklarını belirtti.
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan da, OSTİM MYO’nun aslında çok eskiden beri düşünülen, fakat ancak hayata geçirilebilen bir proje olduğunu vurgulayarak sözlerine başladı. OSTİM MYO’nun diğer tüm MYO’larına örnek olması gereken bir uygulama olduğunu söyleyen Ayhan, “OSTİM yönetimi bu projede Gazi Üniversitesiyle işbirliği yapmamış olsaydı, şu anda burada 380 gencimizi eğitiyor olamayacaktık” dedi. Bizler doğru yerde doğru kişi ve kurumlarla bir araya geldik diyen Ayhan, “Bizim meslek yüksekokulu kurmak için doğru kabul etiğimiz yer OSTİM’di ve OSTİM yönetimi bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla kararımızın ne kadar doğru olduğunu bize kanıtladılar. Doğru kişi de şu anki okul müdürümüz Doç. Dr. Behçet Gülenç’di, ona da şu ana kadarki başarılı hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
21. yüzyılın parlayan yıldızı Türkiye’de, sanayicinin nitelikli eleman sorunu yaşadığını, milyonların üzerindeki nitelikli olarak kabul ettiğimiz üniversite mezunlarının da iş bulamadığını, işsizlik sorunundan yakındığını söyleyen Ayhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada bir yanlış var, demek ki bizler üniversiteler olarak sanayinin ihtiyaçlarını tam olarak bilemiyoruz, öğrencilerimizi eğitim döneminde sanayinin içine yeterince sokamıyoruz. Bu yanlışı sürdürmemek için Gazi Üniversitesi OSTİM MYO çok iyi bir örnektir ve diğer tüm üniversitelere örnek olmalıdır. Eğitim sistemimizi buna göre dönüştürmek, değiştirmek, geliştirmek zorundayız.”


 

İçeriğe Yorum Yapabilirsiniz.