Adres :
100. Yıl Bulvarı No:101/A, 06374 OSTİM/Ankara-TÜRKİYE Telefon : 0 312 385 50 90 Faks : 0312 354 58 98 E-Posta : korhan@ostim.org.tr

Teknogirişimcilerin Yeni Adresi Ostim Teknopark

Ostim Teknopark A.Ş. Teknoloji Ticarileştirme ve Kültivasyon Merkezi Kurulması Projesi'nin açılışı geniş bir katılımla gerçekleştirildi. OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, nitelikli ürün üreten, Ar-Ge yapan firmaları, girişimcileri, akademisyenleri OSTİM’e davet etti.
Ostim Editör
02 Nisan 2019 18:07

OSTİM’de girişimciler ve KOBİ’lerin teknoloji geliştirme imkânlarına bir yenisi eklendi. Ostim Teknopark A.Ş.’nin Ankara Kalkınma Ajansı 2018 Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Teknoloji Ticarileştirme ve Kültivasyon Merkezi Kurulması Projesi'yle; teknoloji tabanlı firmalara yönelik, prototip üretimi ve Ar-Ge çalışmalarına imkan sağlayacak alternatifli makine parkuru ve ofis şeklinde kullanabilecek alanları olan bir atölye oluşturuldu.

Teknoloji Ticarileştirme ve Kültivasyon Merkezi’nin ilk bölümünün açılışına; Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, akademisyenler, teknopark temsilcileri ve sanayiciler katıldı.

“Girişimcileri ve akademisyenleri OSTİM’e davet ediyoruz”

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, çok amaçlı bir atölyeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Kısmet olursa yılın sonu itibarıyla Ankara’da çok farklı bir yapıyı görmüş olacağız. OSTİM’li sanayicilerimizin, üniversitelerimizin, teknopark firmalarımızın, proje yapan herkesin hayalini gerçekleştirmesi için bir ortam burada açılmış olacak. Ankara Kalkınma Ajansı’mızın destekleriyle oluşturulan Teknoloji Ticarileştirme Kültivasyon Merkezi’nin ilk bölümünü açıyoruz.” dedi.

Ostim Teknopark hakkında da bilgiler veren Aydın, Turuncu Bina’ya ek olarak OSTİM Metro İstasyonu’nun yanında 15 bin metrekare civarında Turkuaz Bina’nın da faaliyete geçtiğini söyledi. Teknoloji Geliştirme Bölgesinin sadece binadan ibaret olmadığının altını çizen Orhan Aydın, şunları söyledi: “Bulunduğumuz bölgede onlarca küçük üretim yapılabilecek, teknoloji geliştirilebilecek, Ar-Ge yapılabilecek parseller var. Bizim teknoloji geliştirme bölgemizin farkı; üretim yapabilecek ortamların oluşturulabiliyor olması. Bu nedenle sanayicilerimizle, Ar-Ge firmalarımızla paylaşmak istiyoruz.

Nitelikli ürün üreten, Ar-Ge yapan bütün firmalarımızı, girişimcilerimizi, akademisyenlerimizi bu bölgemize ve OSTİM’e davet ediyoruz. Ostim Teknopark’ın yine bir farkı var;  burada 7 tane paydaşımız, ortak üniversitemiz var. Bu, Türkiye’de çok alışılagelmiş bir yapı değil. TOBB, Ankara, Atılım, Başkent, Çankaya, Hacettepe ve OSTİM Teknik Üniversiteleri şirketin ortakları. Bütün bu üniversitelerin, girişimcilerin, akademisyenlerin projelerinden OSTİM’lileri, Türkiye’yi yararlandırma anlamında bu merkezin çok güzel bir ara yüz olacağını düşünüyoruz. Projenin yapımı aşamasından itibaren yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen Ankara Kalkınma Ajansı’mızın Genel Sekreteri ve tüm ekibine, paydaşımız olan bütün üniversitelere, Teknopark Yöneticilerimiz ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”

Hedef yerli ve milli üretim

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ajansın kurulduğu günden itibaren tek hedefinin yerli ve milli üretim olduğunu vurguladı. Bütün destekleri bu hedef doğrultusunda sunduklarına dikkat çeken Şayık, “2018 yılında çıktığımız İleri Teknolojide Ürün Ticarileştirme Mali Destek Programı’nda bizlere başvurarak böyle bir projenin çıkmasına vesile olan OSTİM OSB’yi ve Ostim Teknopark’ı tebrik ediyorum.” dedi.

Devlet destekleri ve üniversitelerin çalışmalarıyla ortaya çıkan ürünlerin ve inovasyonların ticarileştirilememesine vurgu yapan Şayık, “Bu sorunların da böyle platformlarla aşılacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki yıllarda desteklerimiz bu manada devam edecek. Daha çok katma değerli, yerli ve milli üretimi destekleyen projelere Ajans olarak destek vermeye çalışacağız.

Ankara ekosistemini geliştirmemize projeleriyle katkı sağladıklarından dolayı OSTİM’e şükranlarımı sunuyorum. Ankara Kalkınma Ajansı destek projelerine herkesin başvuru yapmasını bekliyoruz.” mesajını verdi.

“Büyük bir ekosistemin içindeyiz”

Ostim Teknopark Genel Müdürü Dr. Derya Çağlar, yüksek ve orta yüksek teknoloji alanında Ar-Ge ve inovasyon ekosistemini geliştirerek Ankara’da bu konuda farkındalık yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

Çağlar, Teknoloji Üretim Atölyesi ile birlikte düşük maliyetle hızlı prototipleme imkanı oluştuğunu dile getirdi. Akademi ile endüstriyi bir araya getirip, genç girişimcileri destekleyerek, kümelenmelerle iş birliklerini artıracaklarını kaydeden Çağlar, şunları aktardı: “Çok önemli bir ekosistemin içindeyiz. Burada 6.200’den fazla işletme, 60.000’den fazla çalışan, OSTİM’in de desteklemiş olduğu kümelenmelerimiz bizim en büyük destekçimiz. İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesi, OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi, Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi, OSTİM Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi, OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi, Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi ve Kauçuk Teknolojileri kümelenmesiyle birlikte burada yer alan binden fazla firmamızla aslında biz büyük bir ekosistemin içinde yer alıyoruz.”

İlgili Görseller
İçeriğe Yorum Yapabilirsiniz.