Ankara İl Genel Meclisi OSTİM’i dinledi
Ankara Valiliği İl Genel Meclisi, Ankara ve ülke sanayisinin önemli kurumlarından OSTİM OSB’yi ağırladı. OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın ve Bölge Müdürü Adem Arıcı Ankara İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Arslanoğlu tarafından karşılandı.
Asaroğlu, Ankara’ya ve Türkiye’ye değer katan önemli sanayi bölgelerinden OSTİM OSB’nin başkanını ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Ankara İl Genel Meclisi olarak, Ankara’nın bu gibi önemli kurumlarını tanımanın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Asaroğlu, kendilerinin de en kısa zamanda OSTİM’e bir ziyaret düzenlemek istediklerini belirtti. Meclis oturumunda, OSTİM Başkanı Orhan Aydın, dünden bugüne OSTİM sunumu ile meclis üyelerine OSTİM OSB’nin geçmişten bugüne yaptığı çalışmaları anlattı.
Sunumunda OSTİM’in artık bilgi birikimini diğer kurumlarla paylaşır hale geldiğini belirten Aydın, özellikle sektörel kümelenme konusunda yaptıkları çalışmaların, kümelenme çalışmaları yapan diğer kurumlar tarafından örnek alındığını ve kendilerinin konu hakkındaki tecrübelerini paylaşmaktan büyük keyif aldıklarını dile getirdi. Adana’daki medikal kümelenme, Eskişehir’deki havacılık ve raylı taşıt sistemleri ile ilgili kümeleme ekipleri ile sürekli iletişim halinde olduklarını belirten Aydın, OSTİM olarak bu alanda çok yol kat ettiklerini söyledi.
OSTİM Yenilenebilir Enerji Kümelenmesinin, Enerji Bakanlığı ile bir (KAMAG) projesi hazırladığını ve rüzgar türbinlerinin yerli imalatı için çalışma yaptığını belirten Aydın, aynı şekilde metro ve raylı sistem araçlarının da yerlileştirilmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi.
Aydın şöyle konuştu: “Şu anda Ankara Metrosu için 354 adet raylı taşıt alınacak. Şu anda biz bu raylı taşıtların tamamını yerli yapabiliriz ama zamana ihtiyacımız var. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Ulaştırma Bakanlığımızla çok verimli görüşmeler yaptık, bürokrasi ile çok uğraştık. Şu anda bu raylı taşıtların %51’ini OSTİM ve İvedik’deki firmalarımızla yapmayı öngörüyoruz. Yani Ankara’da bindiğiniz metroların yarısını biz yapacağız. İş ve İnşaat Makineleri ve Savunma Kümelerimiz bu işleri yapacaklar. Ayrıca yerli motor üretimi için de kafa yoruyoruz. Amerika’dan, Almanya’dan ve Fransa’dan gelen Türk uzmanlarla bir çalışma grubu oluşturduk. Bu grubumuz şu anda yerli motor üretimiyle uğraşıyor. Bizim gelecek için tasarımlarımız bunlar.”
“Üniversiteleri sahaya çekiyoruz”
Üniversitede üretilen bilgilerin gerçek hayata geçmesi konusuna da vurgu yapan Aydın, “Üniversitelerimizdeki bilgileri daha çok sanayinin içine çekmeyi başarabilmemiz lazım. Üniversitelerimiz eskisi gibi değil, artık onlar da sahaya, hayatın içine inmeye çalışıyorlar. Bu konuda da OSTİM olarak büyük çaba sarf ediyoruz. Üniversitelerin sahaya inme gerekliliklerini sürekli dile getiriyoruz. Ankara’daki hemen hemen her üniversite ile yürüttüğümüz projemiz, imzaladığımız protokollerimiz var. Bunları daha da geliştirmek, Ankara’ya daha fazla yararlı olmak istiyoruz. Ülkemizin sorunlarına çözümler üretmeye çalışıyoruz” diye konuştu.