Adres :
100. Yıl Bulvarı No:101/A, 06374 OSTİM/Ankara-TÜRKİYE Telefon : 0 312 385 50 90 Faks : 0312 354 58 98 E-Posta : korhan@ostim.org.tr

Ankara Üniversitesi ile İşbirliği Protokolü

Ankara Üniversitesi Erkan İbiş Orhan Aydın Taşınmaz Değerlendirme Protokolü
Ostim Editör
26 Haziran 2013 13:51

Ankara Üniversitesi İle OSTİM arasında Taşınmaz Değerlendirme İşbirliği Protokolü imzalandı. Protokolle birlikte OSTİM’in gayrimenkul değerlendirmeleri ile ilgili süreçler Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri EnstitüsüTaşınmaz Geliştirme Bölümü tarafından yönlendirilecek.


OSTİM, üniversite sanayi işbirliğini bu kez taşınmazların daha verimli hale dönüştürülmesi amacıyla gerçekleştiriyor. Ankara Üniversitesi ile OSTİM imzaladıkları protokolle OSB’ye ait taşınmazların değerinin artırılması ve mevcut gayrimenkullerin yeniden yapılandırılması adına birlikte çalışma kararı aldı. Protokole Ankara Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, OSTİM adına Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın imza attı.

“Başlangıç olacak”
Protokole ilişkin görüşlerini paylaşan OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Ankara Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti. Üniversitenin OSTİM’în yapısını bilmesinin kendileri için bir fırsat olduğunu dile getiren Aydın, “Biz Ankara Üniversitesi ile bir çok işbirliği ve proje yapmak istiyoruz. Bu bizim için bir başlangıç olacak. Sayın Rektörümüzün destek ve katkılarıyla başarılı işler çıkaracağımıza inanıyoruz. Bu işbirliğinden ülkemiz için de hayırlı hizmetler çıkacağını düşünüyorum.” dedi.

“Öğrenci sahada pişmeli”
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ise OSTİM’in işleyişini çok iyi bildiğini söyledi. Kurumun vatan sever bir anlayışla hizmet ürettiğinin altını çizen İbiş şöyle konuştu: “Önemli olan kamusal yarar içerisinde en iyisini yapabilmek. OSTİM’in yaptıkları da kamu yararınadır. Bütün öneriyi bizden beklemeyin. Bizim de tecrübemiz eksik; sahada, sanayide neler yapılıyor, beklentiler nedir bunu da çok iyi bilmiyoruz açıkçası. Bu bağlamda öneri getirme kısmında eksik kalıyor gibi görünebiliriz ama siz de bizi zorlayın; kendimizi ona göre hazırlayalım ve birikimlerimizle sizlere katkı da bulunmaya çalışalım. Sizler istihdam, üretim, katma değer oluşturuyorsunuz. Bunlar çok önemli. Ülkemizin temel sorunlarının çözümüne büyük katkı sağlıyorsunuz. İşbirliği teknokent, sanayi, endüstri, bilgi paylaşımı dışında eğitim olarak da bu bölgede yer almak isteriz. Meslek yüksek okulları uzak yerlerde olması bana göre doğru değil. Meslek yüksek okulumuz burada olmalı. Öğrenci sahada pişmeli.”

 

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İçeriğe Yorum Yapabilirsiniz.