Atılım Üniversitesi - OSTİM işbirliği
Üniversite – Sanayi işbirliğini geliştirme çalışmaları çerçevesinde bir araya gelen Ostim yönetimi ve Atılım Üniversitesi Rektörü olası işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulundular.
Ostim yönetim binasında gerçekleşen buluşmaya Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu ve Atılım Üniversitesi’nden öğretim görevlilerinin yanı sıra Ostim adına Ostim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Ostim Vakfı Genel Sekreteri Gülnaz Karaosmanoğlu, Ostim Küme yetkilileri ve Ostim’den bazı firmaların yetkilileri katıldı.
Geçmişten bugüne Ostim’in gelişiminin, kümelenme çalışmalarının ve üniversitelerle ortaklaşa yürütülen projelerin genel bir tanıtımının yapıldığı toplantıda, Atılım Üniversitesi ve Ostim arasında ortak çalışma alanlarının ne olabileceği sorusu cevaplandırılmaya çalışıldı. Üniversitelerle yapılan işbirliklerine son derece büyük önem verdiklerinin özellikle altını çizen Ostim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın; “Birlikte yapacak işimiz, işbirliği konusunda ortak konu başlıklarımız oldukça fazla. Tabi ki üniversitelerimiz bize bu projelerde çok şeyler katıyorlar. Bizim Ostim olarak aklımızın yettiği, yapabildiğimiz projeler bunlar ama sizler de bizimle birlikte olursanız, destek verirseniz daha çok şeyler yapacağımızı düşünüyoruz” dedi.
Aydın’ın ardından söz alan Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu da Ostim’le işbirliği içinde projeler üretmeye hazır olduklarını, hatta bu konuda geç kalmış olduklarını düşündüklerini söyledi. Bundan sonra yapılacak çalışmalarla bu arayı kapatmayı istediklerini söyleyen Özgenoğlu şöyle devam etti: “Aslında biz birkaç proje çerçevesinde daha önce de Ostim’e gelmiştik. Ostim’de Endüstriyel ilişkiler ofisi açmıştık. Bu ofis yaklaşık 2 yıl kadar burada çalışmalarını sürdürdü ve endüstri ile olan ilişkileri kurmaya çalıştık. Tabi o yıllardan bu yana, görüyorum ki Ostim’de bir hayli gelişme olmuş. Bunlardan beni en çok etkileyen de üniversite sanayi işbirliğine verdiğiniz önem ve vizyoner görüşünüz oldu. Bu bizi çok memnun etti, fakat bir taraftan da Atılım Üniversitesi olarak biz neden böyle bir işbirliğine şimdiye kadar dahil olmamışız diye üzüldüm. Tabi hiçbir şey için geç değildir.”
“Kümelerin projelerinin içinde mutlaka bulunmalıyız”
Zaman içinde Ostim’de olduğu gibi Atılım Üniversitesi’nin de oldukça büyük gelişmeler kat ettiğini söyleyen Özgenoğlu; “Bizim o yıllarda mühendislik fakültesinde 6-7 bölümümüz varken şu anda bu sayıyı ikiye katlamış durumdayız. Diğer fakültelerimizdeki bölüm sayılarımız da arttı. Burada sadece teknik konular değil, onun dışında da birtakım çalışmalar yapılıyor. İhracat, finansman, lojistik vb. o bakımdan ben bundan sonra mühendislik fakültemiz yanında diğer fakülte ve bölümlerimizle de işbirlikleri yapılabileceğini düşünüyorum. Üniversite olarak bize çok önemli görevler düşüyor. Ben bu görevleri geç de olsa yerine getirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ostim’deki 4 küme alanı ile ilgili ortak çalışma alanları bulabileceğimizi düşünüyorum. Mutlaka bu kümelerin içinde yer almamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülhan Özbayoğlu da, özellikle son sınıf öğrencilerinin bitirme ödevi projelerinde Ostim’in çok iyi bir çalışma alanı olabileceğini, teoride öğrenilen bilgilerin gerçek hayatta uygulama alanı olarak Ostim’in öğrencilere çok şey katabileceğini söyledi.
Toplantının ardından Ostim’de bulunan bazı firmaları ve Ostim ODTÜ Teknokent’i de ziyaret eden heyet, firmaların imalatlarını yerinde inceleme fırsatı buldu.
Ostim yönetimi Atılım Üniversitesini ziyaret etti
Ostim’de gerçekleşen buluşmanın ardından, yapılması planlanan işbirliğini detaylandırabilmek için Ostim yönetimi ve Ostim’den firma temsilcileri de Atılım Üniversitesine ziyarette bulundular. Üniversitede Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleştirilen buluşmada, mühendislik bölümlerinin tanıtımları yapıldı.
Toplantıda konuşan Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, üniversite olarak sanayiyi yakından tanımalarının önemine dikkat çekti. Sanayiyi tanımadan, taleplerini ve eksikliklerini bilmeden yetiştirecekleri öğrencilerin, sahaya çıktıklarında yetersiz kalacaklarını söyleyen Özgenoğlu, bu sebeple hem işsizlik probleminin artacağını hem de sanayinin kalifiye eleman ihtiyacının yeterince karşılanamamış olacağını sözlerine ekledi.
Tanıtımların ardından Ostim heyeti fakültenin laboratuarlarını gezerek yetkili hocalardan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Heyet son olarak Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi’ni ziyaret etti.