Endüstriye Tasarım ve Mühendislik Gücü Birleşti
OSTİM, endüstriyel tasarım ve mühendislik hizmetlerinde farklı bir uygulamayı hayata geçiriyor. 4 mühendislik ve 4 endüstriyel tasarım firmasını bir araya toplayan, üründe yerli markalaşmayı artırmayı ve dünya pazarında “Türk Malı”nı hak ettiği rekabet seviyesine yükseltmeyi hedefleyen ‘OSTİM Endüstriyel Tasarım ve Mühendislik Merkezi’ kapılarını açıyor.
2012 yılı Ankara Kalkınma Ajansı’nın Mali destek programı kapsamında OSTİM’de gerçekleştirilen Sağlık Teknolojileri Endüstriyel Tasarım Koordinasyon Merkezi Projesi’nin başarıyla sonuçlanmasının ardından hedeflenen “OSTİM Endüstriyel Tasarım ve Mühendislik Merkezi”nin kuruluş hazırlıkları tamamlandı. Endüstriyel tasarım ve mühendislikle farklılaşmış mükemmel ürünler için firmalara çözümler sunacak olan merkezin açılışı 25 Nisan 2013 Perşembe günü yapılacak.
Günümüzün gelişen ve hızlanan üretim sektörünün temel ihtiyaçlarından biri olan endüstriyel tasarım ve mühendislik destekleri, imalatın ilk aşamasından itibaren tüm süreçlerde önemli rol oynuyor. Üreticinin, ulaşmak istediği hedeflerin ve bahsedilen gelişme programlarının ihtiyaç duyduğu bileşenlerin arasında endüstriyel tasarım ve mühendislik destekleri vazgeçilmez bir yere sahip. Endüstriyel tasarım ve mühendislik hizmetlerinin üreticinin yanı başına gelmesi ile tasarım; kolay ulaşılabilir, yönetilebilir ve tercih edilir konumda yerini aldı.
Mühendislik, endüstriyel tasarım ve tasarım yönetimi bir arada
OSTİM Endüstriyel Tasarım ve Mühendislik Merkezi, planlı olarak büyümeye odaklanan tüm üreticilerin ihtiyacına cevap verecek. Merkez, endüstriyel tasarım ve mühendislikle farklılaşmış mükemmel ürünler için çözümler sunacak.
Türkiye’de benzersiz bir model ile kurgulanan OSTİM Endüstriyel Tasarım ve Mühendislik Merkezi, bünyesinde bulunan 4 mühendislik, 4 endüstriyel tasarım firması ve tasarım yönetimi ile tasarım ihtiyacının tüm aşamalarında eksiksiz hizmet verecek. Merkez, endüstriyel tasarım ve mühendislik güçlerini birleştirip; üretimde ilerleyerek, ulusal başarılara ulaşmayı, üründe yerli markalaşmayı artırmayı ve dünya pazarında “Türk Malı”nı hak ettiği rekabet seviyesine yükseltmeyi hedefliyor.