Gazili Öğrenciler Kep Attı
Gazi Üniversitesi’nin, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu 2016-2017 dönemi mezunlarını verdi. Sanayiyle iç içe uygulamalı yönüyle ülkemizde örnek bir model olan okulun 9 programını başarıyla tamamlayan 300’e yakın öğrenci diplomalarını aldı.
6 yarıyıl süren ve eğitimi OSTİM’deki işletmelerde iş tecrübesiyle pekiştirilen, mezuniyet sonrası istihdam olanaklarıyla dikkat çeken okulda; Elektrik Enerjisi Üretim İletim ve Dağıtımı, Elektronik Teknolojisi, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Endüstriyel Kalıpçılık, Kaynak Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Polimer Teknoloji, Makine ve Mekatronik bölümleri bulunuyor.
METEM Tesisleri’nde gerçekleşen mezuniyet törenine OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Kurt, OSTİM OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Behzat Zeydan ve Mithat Ertuğ, OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, OSTİM OSB Dış İlişkiler Koordinatörü Hamza Akca, Gazi Üniversitesi TUSAŞ Kazan Teknik Bilimler MYO Müdür Yardımcıları Dr. Asım Genç ile İbrahim Cihan Yetişken ile aileler ve öğretim üyeleri katıldı.
“Heybenizde hep yeni bir iş becerisi daha olmalı”
Okul Müdürü Doç. Dr. Veysel Özdemir, Gazi Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun birçok üniversitenin idari ve akademik kadrosundan daha fazla kadroya sahip olduğunu kaydetti. Özdemir, “Atölye ve laboratuvarlarında her türlü mesleki uygulamalar yapmanızın yanında OSTİM gibi her türlü sanayinin bulunduğu bir ortamda da çeşitli iş tecrübeleri kazandınız, diplomalarınızın yanında işyeri eğitimlerinizle onun kadar değerli referans mektuplarına da sahip oldunuz, Bu farkınızı biliniz ve iyi kullanınız. Önde olmak için kendinizi takip ettirmelisiniz, dolayısıyla sürekli farklı ve yeni iş fikirleri ile işinizi geliştirmelisiniz, heybenizde hep yeni bir iş becerisi daha olmalı.” dedi.
STK’ların toplumsal problemlerin çözümünde gönüllü olarak yerlerini aldığını, bu durumun bireylerin yeteneklerini ortaya koyabilmelerine, toplumsal sorunlara ilgi duymalarına, bireysel sorunları için toplumun diğer elemanlarından yardım isteyebilmelerine olanak sağlayabildiğini belirten Özdemir şunları söyledi: “Okulumuzun eğitimini başından beri destekleyen başta OSTİM yönetimi ve MEKSA Vakfı olmak üzere iş yeri eğitimi ve istihdam konusunda öğrencilerimize kucak açan bizlerle bu konuda protokoller yapan kümelenmelere, tüm sanayi kuruluşlarımıza ve derneklerimize teşekkür ediyoruz.”
“OSTİM bir yetenek ve teknoloji havuzu”
OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, okulun sanayiciler için çok anlamlı ve değerli olduğuna işaret etti. OSTİM Organize Sanayi Bölgesi ve diğer sanayi bölgelerini çok önemsediklerini vurgulayan Aydın, “Burada küçük ve orta ölçekli işletmeler var. Belki çok farkında değiliz! Hep kafamız büyük işletmelerde, büyük fabrikalarda. Her hayalimizde bunlar var ama ben 30 yılını bu bölgede sanayinin içinde geçirmiş biri olarak, aldığım ders şu: Küçük ve orta ölçekli işletmeler, kesinlikle küçümsenmemesi, vazgeçilmemesi gereken ve farkında olmamız gereken kurumlardır.” dedi.
“Firmalar için üniversiteler olmazsa olmaz”
Bölgenin bir yetenek, teknoloji ve yetişmiş insan gücü havuzu olduğunu dile getiren Orhan Aydın, OSTİM’den savunma sanayii ve diğer sektörlerdeki başarılı projelere değindi. Aydın şöyle devam etti: “Ülkemizin birçok sorununa çözüm üreten insanların bulunduğu bir merkezden bahsediyoruz. Kesinlikle burayı hafife almayın, küçümsemeyin. Ben gelecekte ülkenin sorunlarını çözecek yerlerin ve mekanların buralar olduğuna kesinlikle inanmış vaziyetteyim. yetenekli, bilgili ve 24 saat işine odaklanmış insanların olduğu bir bölge burası. Bu firmalarımızın daha da ileriye gitmesi, ülkemizin sorunlarına çözüm üretmesi ve kalkınmasına katkı sağlaması için üniversitelerimiz, meslek yüksekokullarımız, bilgi ve teknoloji üreten kurumlarımız olmazsa olmaz. Çünkü bu firmalarımızın da buna ihtiyacı var. Katma değeri yüksek ürün dediğimiz; kilogram fiyatı yüksek ürünleri, makineleri, teçhizatları yapabiliyor olmamız lazım. Bununda yolu üniversiteden, hocalarımızdan ve burada aldığımız eğitimden geçiyor.
Çalışarak üreterek para kazanmak bir ibadettir. Bunun kesinlikle altını çizerek söylüyorum. Üreterek, alın teri dökerek kazanmak diğer bütün kazanç yollarından farklı. Dolayısıyla bunda sonra hayatınızda yapacağınız çalışmaları da bu duygu ve düşüncelerle çok önemli olduğunun altını çizmek istiyorum.”
Konuşmaların ardından bölümlerinde dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Tören sonunda yeni mezunlar hep birlikte kep attı.