GEDİKLİ’den KOBİ’lere yerinde teşhis
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, Ostim’de KOBİ temsilcileri ile bir araya geldi. Ostim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın’la bölgedeki işletmeleri dolaşan Gedikli, daha sonra sohbet toplantısına katılarak iş adamlarını dinledi.
Kütahya Milletvekili Fehmi Kınay’ın da katıldığı Ostim ziyaretinde AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, KOBİ’leri üretim alanında ziyaret etti. Firma sahipleri ile görüşen Gedikli, “Ekonomiden sorumlu bir parlamenter ve parti yöneticisi olarak sanayicilerimizin, üreticilerimizin sorunlarını tespit edip ilgili platformlarda dile getiriyorum. Böylece sorunları yerinde teşhis ve erken müdahale etme şansımız oluyor” dedi.
Ostim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın’dan bölgede yürütülen projeler hakkında bilgi alan Gedikli, daha sonra OSB yönetim kurulu üyelerinin de eşliğinde EMGE, TÜZÜN Kardeşler Makine, OSP Dış Ticaret, Ostim Kalıpçılık A.Ş, EMT gibi firmaları ziyaret ederek sahip ve yöneticilerinden karşılaştıkları sorunlarına ilişkin bilgi aldı. Gedikli ve Kütahya Milletvekili Fehmi Kınay daha sonra Çıraklık Eğitim Vakfında düzenlenen toplantıya katıldılar.
Gedikli burada yaptığı konuşmada Ostim’le ilişkilerinin yeni olmadığını ve bölgeyi yakından tanıdığını belirterek, Türkiye’de üretimin nabzını, KOBİ’lerin sorunlarını Ostim üzerinden tuttuğunu vurguladı. Gedikli, Ostim’in özellikle yerli malı kullanımına ilişkin çabalarını Başbakana ilettiğini, bunun üzerine alımlarda yüzde 15 yerli üretim koşulunu getiren yasanın yürürlüğe girdiğini belirtti.
Gedikli KOBİ’lerin üniversite sanayi işbirliğine önem vermelerini, üniversitelerin sahaya inmesi gerektiğini belirterek, “Dünya değişiyor. Buna ayak uydurmalıyız. Biz çevremizdeki ülkelerle iyi ilişkiler geliştirdik. Büyük düşünerek hareket etmemiz gerekir. Ostim uluslar arası bir başarı. Girişimciliğin merkezi durumunda. Gezerkedtn onların neler yaptığını gördük. Bunları birçok şeye rağmen yapıyorlar. Bir de önleri açılsa kim bilir neler yapacaklar. Biz bundan sonra da görüşmelerimize devam edeceğiz” diye konuştu.
Salon toplantısında işadamları daha çok KOSGEB kredilerine ulaşmadıklarını, krizle birlikte vergilerini ödemekte güçlük çektiklerini, finansman sıkıntısı yaşadıklarını, devletin kamu alımlarında yerli malı kullanmadığını, vadeli çeklerde karşılaştıkları sorunları, sicil affını, bankaların bunaltıcı uygulamalarını, belediyelerin osb’lere yeterli desteği vermediğini dile getirdiler.
Toplantıya katılan Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Güvenç de sanayicilerin kriz dönemlerini kolay atlatmalarının yolunun KÜMELENME projelerine girmelerinden geçtiğini söyledi. Güvenç sanayicilerin bu çalışmalara ilgi duymasını, devletin de bölgesel kalkınma için en etkili yol olan KÜMELENME projelerine fon sağlamasını da istedi.