ICDDA’in Yeni Tarihi Belirlendi 17-19 Nisan 2024’te
ICDDA askeri ve sivil, savunma, havacılık ve uzay alanlarında faaliyet gösteren ana sanayi ve KOBİ firmalarını; yeni pazarlar bulmak, iş fırsatları yakalamak ve iş ortaklıkları kurmak adına bir araya getirdi. Son derece etkin ve saygın bir organizasyon olan ICDDA’de kendine has ihtiyaçları ve fırsatları olan hedef ülkelerin ortaya çıkarılması, savunma ve havacılık sektörlerinde potansiyel iş birliği imkanlarının somut adımlara dönüştürülmesi amacıyla ikili iş görüşmeleri, konferanslar ve seminerleri kapsıyor.
Son olarak 12-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen ICDDA 2022’de üretici ve hizmet sağlayıcı KOBİ’ler, hem Türkiye’den hem de dünyanın birçok ülkesinden etkinliğe katılan (OEM), 1. ve 2. seviye tedarikçiler ve ilgili kurumların satın alma ve tedarik zinciri yetkilileri ile planlı şekilde gerçekleştirdikleri ikili iş görüşmeleri sayesinde sivil ve askeri alanda uzmanlaştıkları kabiliyetlerini sunma fırsatı yakaladı.
Türk KOBİ’leri ve ana sanayi firmaları ICDDA 2022 sayesinde dünyanın en prestijli savunma ve havacılık şirketlerinin tedarik zinciri yetkilileriyle bir araya geldi.
ICDDA’da 2022’de; ADIL ENTERPRISES, ADR ALCEN, AGENCIJA ALAN D.O.O., AGREGAT INDUSTRIAL ASSOCIATION, AIRBUS, LIBYA APPLIED RESEARCH AND DEVELOPMENT ORGANIZATION, ARMED FORCES SENEGAL, ATEQ, ATI MATERIALS, AUCOTEC AG, AUSTAL, AVIA-AGREGAT PLANT LLC, AVIATECHLEASING KYRGYZISTAN, AVIATION MRO PVT LTD, AVIET MRO, BOEING, COMPONEX INC., CTRM SDN BHD, DIT MIDLANDS ENGINE, DIGITAL COMMUNICATION SYSTEM BANGLADESH, ESSETI CIRCUITI STAMPATI SRL, FEDERATION OF SECURITY AND DEFENCE INDUSTRIES OF LATVIA, FOCUS TECHNOLOGY (PVT) LTD, FUNDILUSA, GLOBAL RESOURCES, HYUNDAI ROTEM, IVCHENKO-PROGRESS SE, JSC TAM TBILISI AIRCRAFT MANUFACTURING, KARACHI SHIPYARD & ENGINEERING WORKS LTD., KAZAKHSTAN ENGINEERING, KOREA AEROSPACE INDUSTRIES, KUIPER VENTURES, L3 HARRIS – CALZONI, LEONARDO AIRCRAFT, LEONARDO ELECTRONICS, LEONARDO HELICOPTERS, MAGICS TECHNOLOGIES NV, MECHANICAL FACTORY PLOPENI, MICRONOR, MINISTRY OF DEFENCE OF OMAN, MINISTRY OF EMERGENCY SITUATION OF AZERBAIJAN REPUBLIC, MINISTRY OF DEFENCE INDUSTRY OF AZERBAIJAN REPUBLIC, MINISTRY OF DEFENCE OF JORDAN, MINISTRY OF DEFENCE OF TURKMENISTAN, MOTOR SICH, NAQCODE TECHNOLOGIES PVT LTD, NATIONAL COMPANY ROMARM, NOVA POWER SOLUTIONS, OJSC TNC "DASTAN", OPTOKON, ORAO JSC BIJELJINA, OXO NETWORK CORPORATION SRL, RCCI DEFENSE COMMITTEE, RHEINMETAL AIR DEFENCE – ITALY, RHEINMETAL WEAPONS AND AMMUNITION – GERMANY, ROMAERO S.A., ROYAL AIRCRAFT MAINTENANCE COMPANY, RUAG SPACE, S. UZİNA AUTOMECANICA MORENI, SAMEL 90 PLC, SEABURY SECURITIES, SENEGALESE AIR FORCES, SHARG INDUSTRIAL ASSOCIATION, SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES, SOCIETATEA UZINA MECANICA CUGIR S.A., SOLUNOX PVT LTD, SPECIAL COMMUNICATION AND INFORMATION SECURITY STATE SERVICE OF AZERBAIJAN REPUBLIC, STATE ENTERPRISE "BISHKEK STAMPING PLANT", STATE ENTERPRISE "KYRGYZKURAL" UNDER THE MINISTRY OF DEFENSE OF THE KYRGYZ REPUBLIC, STC DELTA, STIRLING DYNAMICS, STRATEGIC LOGISTIC SERVICES (PRIVATE) LIMITED (SLS), SUPREME TECHNOCRAFTS AVIATION SERVICES, TELESPAZIO SPA, THALES, THYSSENKRUPP MARINE SYSTEMS, UAS GROUP, UFUQ INDUSTRIAL ASSOCIATION, ZAMBIA AIR FORCE VE Z LAB S.R.L. gibi birçok firma, yatırımcı ve kurumun içerisinde yer aldığı 50’nin üzerinde ülkeden 90’nin üzerinde yabancı katılımcı yer aldı.
Etkinlikte toplamda 7.500 B2B iş görüşmesi gerçekleştirildi. Avrupa, Afrika ve Asya’dan katılımcı ülkelerin firma ve kurumları ile Türk firmalar arasında 20 adet işbirliği anlaşması imzalandı.
ICDDA 2022’nin ilk günü “Küresel Havacılık ve Uzay Tedarik Zincirlerinin Geleceği” ve “Kalite Perspektifinden Savunma Sanayi Değer Zinciri” konularında konferanslar düzenlendi. Bu konferanslarda; TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ, TEI, BOEING, THALES, ROMAERO S.A., ASELSAN, MKE, ROKETSAN, HAVELSAN, FNSS VE THYSSENKRUPP MARINE SYSTEMS gibi ülkemizin ve dünyanın önde gelen firmaları katılımcılara tedarik zincirinin bugünü ve geleceği hakkında bilgiler sundu. Konferanslara birçok ülkenin Türkiye’deki askeri, savunma ve ticari ataşeleri, kamu görevlileri, son kullanıcılar ile yurt içi ve yurt dışından firmaların temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 1.500’ün üzerinde kişi katıldı.
Etkinliğin 2. ve 3 günlerinde ise “How to do business with BOEING?”, “Cooperation opportunities with ROMARM – the National Defense Company in Romania” ve “Defense industry procurement process in Pakistan” konularında seminerler düzenlenerek katılımcılara bilgiler sunuldu.
ICDDA, yurt dışından katılım sağlayan tedarik zinciri ve satın alma yetkililerinin katılımları ile gerçekleşen başarılı ve etkin ikili iş görüşmeleri sonucunda daha önce Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından 2014 yılında “Savunma Sanayi Özel Ödülü” ve 2017 yılında “Savunma Sanayii Tanıtımı” özel ödülüne layık görülmüştü.
ICDDA her zaman olduğu gibi 17-19 Nisan 2024 tarihlerinde de; Türk savunma ve havacılık sanayii firmalarının ihracat bağlantıları gerçekleştirmesine ve network ağlarını genişletmelerine imkan sağlayacak. Sektörel son gelişmeler ve teknolojiler ile ürün ve yenilikler hakkında bilgiler sunan etkinlik, firmaların verimli iş görüşmeleri ile ortaklıklar başlatmaları ve uluslararası pazarlara entegre olmalarına katkıda bulunacak.