Adres :
100. Yıl Bulvarı No:101/A, 06374 OSTİM/Ankara-TÜRKİYE Telefon : 0 312 385 50 90 Faks : 0312 354 58 98 E-Posta : korhan@ostim.org.tr

“İmalat Sanayinin Temel Aktörleri OSB’lerdir”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. Bülent Gedikli, "Türkiye bir üretim ülkesidir. Bu üretimin gittikçe daha da güçlü hale gelmesi gerekiyor. Bu gücü oluşturacak olan sektör de imalat sanayidir." dedi.
Ostim Editör
12 Temmuz 2017 10:06

“İmalat Sanayinin Temel Aktörleri OSB’lerdir”
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. Bülent Gedikli, “Türkiye bir üretim ülkesidir. Bu üretimin gittikçe daha da güçlü hale gelmesi gerekiyor. Bu gücü oluşturacak olan sektör de imalat sanayidir.” dedi. İmalat sanayinin Türkiye ekonomisi içindeki payının artmasını arzu ettiklerini kaydeden Gedikli, “Bunun da yine OSTİM Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerle veya mesleki teknik eğitimin iyice yaygınlaşması ve bilhassa da OSB’ler içerisinde bu eğitim modellerinin uygulanma alanı bulmasıyla olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden Gedikli, Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Başkan Yardımcısı Sıtkı Öztuna ve OSB yöneticileriyle bir araya geldi. Bülent Gedikli OSTİM’de güncel ekonomik gelişmeler ve reel sektör üzerine değerlendirmelerde bulundu.

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, son yıllarda gündemin istihdam olduğunu belirterek, “İş olmadan nasıl istihdam yaratılabilir. Yerli sanayi ve yerli üretimi öne almadığımız, üretimi artıracak ekosistemi oluşturmadığımız sürece istihdamı çözemeyiz. Sanayinin payı yüzde 25’lerden 17’lere indi. Bu pay en az yüzde 23’e çıkmadan istihdam sorunu çözülemez.” dedi.

“OSTİM Teknik Üniversitesi yeni bir model”
OSTİM’in kendileri için çok önemli bir laboratuvar olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. Bülent Gedikli, kuruluş kanunu onaylanan OSTİM Teknik Üniversitesi’nin hem Türkiye için hem de bölgemiz için çok önemli bir model anlamına geldiğini bildirdi.

Dr. Gedikli şu görüşleri aktardı: “Bizim hep söylediğimiz söz var; OSTİM bizim için çok önemli bir laboratuvar. O yüzden de zaman zaman yaptığımız temaslarda, nabız tutmalarda öğrendiğimiz, yerinde tespit ettiğimiz çok önemli konular var. Sayın Başkanımla, Yönetim, bunları bizlere aktarıyorlar. Biz de bazı görüşlerimizi paylaşma imkanı buluyoruz. OSTİM sivil toplum anlamında da çok çok önemli bir kuruluş. OSTİM Teknik Üniversitesi’nin kurulmasıyla beraber de çok önemli bir aşamaya gelmiş oldular. Ben özellikle bu üniversitenin kurulmasında rolü olan Sayın Başkanıma başta olmak üzere herkese özellikle teşekkür ederim. Bu bizim için bir borç. Biz de elimizden geleni yaptık.

OSTİM Teknik Üniversitesi’ni, üniversitelerden bir üniversite olarak da görmüyoruz. OSTİM Teknik Üniversitesi; hem Türkiye için hem de bölgemiz için çok önemli bir model anlamına geliyor. Bu üniversite yeni bir model anlamına da gelir. Sanayi-üniversite işbirliği, yapılacak çalışmalar anlamında iyi bir alt yapı olacağına inanıyorum. Kısa zamanda da adını her yere duyuracağına da eminim.”

“İmalat sanayinin temel aktörleri OSB’lerdir”
“Türkiye’yi üretim ülkesi olarak her zaman görmeyi arzu ediyoruz, istiyoruz.” diyerek sözlerine devam eden Bülent Gedikli, imalat sanayinin Türkiye ekonomisi içindeki payının artmasını arzu ettiklerini vurguladı.

İmalat sanayindeki 1 istihdamın 5 istihdam daha oluşturabildiğine işaret eden Dr. Gedikli Gedikli, şunları söyledi: “Üretken olan sanayidir her zaman. Türkiye bir üretim ülkesidir. Bu üretimin gittikçe daha da güçlü hale gelmesi gerekiyor. Bu gücü oluşturacak olan sektör de imalat sanayidir. Türkiye’de imalat sanayinin merkezinde de artık temel faktör, organize sanayi bölgeleri olmaya başladı. İmalat sanayinin temel aktörleri OSB’lerdir. Zaten birçok şehirde de bu taşıma faaliyetiyle birlikte bunlar, özel üretim bölgelerine de bir nevi dönüşmüş olacak. Üretim bölgeleri, üretim alanları oluşmuş olacak. O manada tabi çok önemli bir fonksiyon oluşturacak.

Biz imalat sanayinin de Türkiye ekonomisi içindeki payının da gittikçe artmasını arzu ediyoruz. Bunun da yine OSTİM Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerle veya mesleki teknik eğitimin iyice yaygınlaşması ve bilhassa da OSB’ler içerisinde bu eğitim modellerinin uygulanma alanı bulmasıyla olacağını düşünüyorum. Sonuçta ihracata, yatırıma çok önemli ölçüde yansıyacak bir gelişmedir bu anlattığımız model. Türkiye’de büyüme anlamında da özellikle ihracatı ve yatırımı dinamo olarak gördüğümüz için; ithalat ve tüketim değil de ihracat ve yatırım üzerine dayalı bir büyüme stratejisi. Bu, istihdam meselesini de temelinden çözecek olan konudur. Bu bakış açısıyla ele alıyoruz.”

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İçeriğe Yorum Yapabilirsiniz.