KOBİ-POLİS kolkola!
Polis Akademisi Başkanlığı ile OSTİM OSB Yönetimi arasında güvenlik hizmet ve ürünleri konusunda danışmanlık, Ar-Ge projeleri ve eğitim programları konularına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.
Polis Akademisi Başkanlığı ile OSTİM OSB Yönetimi arasında güvenlik hizmet ve ürünleri konusunda danışmanlık, Ar-Ge projeleri ve eğitim programları konularına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. Törene Akademi yöneticileri, Ostim Yönetim Kurulu Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Üyeleri ile birim müdürleri de katıldı.
Polis Akademisi Başkanlığında düzenlenen tören, Komiser Yardımcısı Atilla Çınar’ın işbirliği protokolü üzerine yaptığı değerlendirme ile başladı. Ostim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan yaptığı birer konuşmadan sonra protokol iki kurum yöneticileri tarafından imzalandı.
Orhan Aydın: “Üniversitelerle aynı
masada buluşup, konuşabiliyoruz.”
Ostim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da yaptığı konuşmada Ostim olarak üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde yaptıkları çalışmaları anlattı. Aydın, savunma, medikal, yenilenebilir enerji ve iş makineleri sektörlerinde kümelenme çalışması yaptıklarını, bu çerçevede Ankara’daki tüm üniversitelerle protokolleri, işbirlikleri ve çözüm ortaklıkları kurduklarını ifade etti. Üniversitelerle yapılan işbirliği ile aynı hedeflere yöneldiklerini, önemli çıktılar elde ettiklerini vurgulayan Aydın, ODTÜ, Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, TOBB Üniversitesi, Gülhane Tıp Akademisi gibi üniversite ve akademilerle yaptıkları işbirliğinin en son Türk Hava Kurumu’nun Havacılık Üniversitesi ile devam ettiğini hatırlatarak, “Hangi üniversite veya akademi ile işbirliğimiz yok diye baktık, Polis Akademisi’nin de mutlaka bu işbirliği sürecine eklenmesi gerekiyordu. Şimdi bunu gerçekleştiriyoruz. Bu işbirliğinin ilk olumlu çıktıları alınıyor, daha da başarılı noktalara getireceğiz” diye konuştu.
Prof. Dr. Zühtü Arslan: “Protokol eksik
alanlarımızdan birini tamamlayacak”
Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, imza törenini ‘tarihi bir an’ diye niteleyerek, Ostim’deki çalışmalardan gurur ve heyecan duyduğunu söyledi. Arslan, kurum olarak iki temel görevleri olduğunu, bunlardan birincisinin emniyet teşkilatına memur ve amir yetiştirmek, diğerinin de bilimsel çalışmalar yapmak olduğunu ifade etti.
“Okullarımızda 15 binin üzerinde öğrenci eğitim görüyor. Fakültemizde 1.700 öğrencimiz var. Birçok komşu ülkeye eleman yetiştiriyoruz. Okul ve fakültelerimizde 18 farklı ülkeden 300 öğrencimiz var. Onlar kendi ülkelerine dönüp görev alıyorlar. Bu bize gurur veriyor” diyen Arslan konuşmasına şöyle devam etti:
“Özellikle iki üç yıldır yeni bir görev alanımız var. O da güvenlik alanında bilimsel araştırma yapmak. O yönü pek bilinmiyor. Bizim 9 araştırma merkezimiz var. Bu merkezler güvenliğin farklı alanlarında bilimsel çalışmalar ve yayınlar yapıyor. Araştırma geliştirme faaliyetleri ile güvenlik alanına bilimsel katkı yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda maalesef tekeliz. Keşke bu işi yapan üniversiteler olsaydı. Üniversiteler güvenlik alanına pek girmiyorlar. Görev bize düşüyor.”
Arslan, Ostim Yönetimi ile yapılan işbirliği protokolü için de “Eksik olan alanlarımızdan birisini tamamlayacak. Her iki taraftan da büyük bir anlayış ve gayretle bu protolü oluşturanlara, emek verenlere teşekkür ediyorum. Akademimize, Ostim’e ve milletimize hayırlı olsun” dedi.
Komiser Yardımcısı Atilla Çınar:
“Emniyetimiz uluslararası rekabet gücünü artıracak”
Protokolün muhtemel kazanımlarını anlatan Komiser Yardımcısı Atilla Çınar, protokolün yürütülmesi ile güvenlik hizmetlerinde kullanılan araç gereçlerin daha verimli ve daha etkili olarak kullanılabileceğini ve ihtiyaca cevap verebilecek yenilerinin üretilebileceğini söyledi.
Çınar, şöyle dedi:
“Protokolle hizmet veren kurumlarla alan kurumlar arasındaki mağduriyetler en aza indirilerek, görev sebebiyle yaşanan can ve mal kayıpları azaltılacak, medeni kuvvet korunabilecektir. Güvenlik personeli görevde kullandığı ekipmana daha fazla güven hissedeceğinden başarısı artacaktır. Uluslar arası güvenlik hizmetleri ve bunların tedarikçileri mercek altına alınarak, teknolojik imkanlar ülkemize taşınabilecektir. Güvenlik sektöründe ar-ge faaliyetlerinde bir canlanma yaşanarak, ekonomik etki oluşturulabilecek ve emniyet hizmetleri dünyada daha fazla rekabet imkanı bularak, uluslararası eğitim ve ticaret faaliyetleri kurulabilecektir.”
OSTİM-Akademi işbirliğinin amacı ve kurulları
Protokolle, “güvenliğin bilimsel bir platformda, tüm yönleri ile analiz edilerek, suç ve suçların önlenmesi ve güvenliğin sağlanmasına yönelik olarak güvenlik ürün ve hizmetleri üretiliciler ve tedarikçiler için uygulanacak yöntem, teknik ve stratejiklerin, polis-üniversite-sivil toplum kuruluları ve özel sektör uzmanlarının katılımıyla, güvenlik malzemeleri, ürünler ve hizmetleri hakkındaki bilimsel öneri ve değerlendirmelerini almak, gelecek için çeşitli projeksiyonları ortaya koyarak ve analitik bir düşüce ile sentez yaparak sektörler-üniversiteler işbirliği yapılmasının” amaçlandığı vurgulandı.
Protokolün yürütülmesi için “Düzenleme Kurulu”, değerlendirme ve denetleme için “Bilim Kurulu” takip için “Sekretarya” kurulacak. Polis Akademisi Başkanlığı ve OSTİM OSB Yönetimi tarafından “İcara Kurulu” adıyla bir de yetkili organ oluşturulacak.