Adres :
100. Yıl Bulvarı No:101/A, 06374 OSTİM/Ankara-TÜRKİYE Telefon : 0 312 385 50 90 Faks : 0312 354 58 98 E-Posta : korhan@ostim.org.tr

MPM ödülleri sahiplerini buldu

Yılın işçi, işveren, işkadını ve işadamları ödül sahiplerini belirledi. Ödüller, Ankara’da Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldıkları törenle verildi.
Ostim Editör
07 Aralık 2011 00:00

Yılın işçi, işveren, işkadını ve işadamları ödül sahiplerini belirledi. Ödüller, Ankara’da Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldıkları törenle verildi.

Milli Prodüktivite Merkezi 1988 yılından bu yana her yıl 6 işçiyi verimliliğe yönelik katkılarından dolayı “Yılın İşçisi” seçmekte ve bu işçilere gerekli araştırma ve çalışma olanaklarını sağlayan yöneticileri de “Yılın İşvereni” olarak belirliyor. Bununla birlikte her yıl, geride bırakılan yıl içerisinde gerçekleştirilen verimliliği artırıcı etkinlikler, ulusal ekonomiye katkı ve verimlilik konusuna duyulan ilgi ile bu konuda gösterdikleri çaba ve MPM ile yaptıkları işbirliği dolayısıyla “Yılın İşkadınları ve İşadamları” da seçiliyor. Ülkemizde verimlilik bilincini benimsetmek ve çeşitli alanlarda çeşitli alanlarda verimlilik artışına katkı sağlayan kişi ve kuruluşları ödüllendirerek kamuoyuna tanıtmayı amaçlayan MPM ödüllerİ bu yıl da 6 işçi, 6 işveren ve 1 işkadını ve 4 işadamına verildi.

 

Yılın İşkadını ve İşadamları

•Şafak Çivici Sefes Ltd. Şti. Genel Müdür Yardımcısı

•Prof. Dr. Tahsin Kesici Tobb Ekonomi Ve Ticaret Üniversitesi Rektörü

•Mustafa Boydak Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili

•Abdulkadir Konukoğlu Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı

•Prof.Dr. Niyazi Tarımer Tarımer Zirai İşletmesi Yöneticisi

 

Yılın İşçileri:

Kutlay Aydın, Demir Çubuk, Serdar Özer, Ersun Işık, Harun Bektaş, Recep Eliçora, Şinasi Çakır.
Yılın İşverenleri ve Kuruluşları:

•Kr.Plt.Kd. Albay Hakan Çınar 5. Ana Bakım Merkezi Komutanlığı / Ankara

•Anadolu Cam Sanayi / İstanbul

•Haludun Niksarlıoğlu Nuh Çimento Sanayi A.Ş. / Kocaeli

•Koray Özerk Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. / Kocaeli
•İ. Tanju Ünver Türkiye Taş Kömürü Genel Müdürlüğü / Zonguldak

•Ord. Kd. Albay Ömer Türk 6. Bakım Merkezi Komutanlığı / Balıkesir

 

YILIN İŞ ADAMI

 

Prof. Dr. Tahsin KESİCİ
TOBB ETÜ Rektörü

1938 Ermenek doğumlu olan Prof. Dr. Tahsin Kesici, 1960 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu. 1960-1961 yılları arasında 8 ay süresince İtalya’da alanı ile ilgili araştırmalar yapan Prof. Dr. Kesici; Milano Üniversitesi’nde mezuniyet sonrası mesleki kurslara katıldı. 1961 yılı Haziran ayında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü’nde asistan olarak görev alan Kesici, 1964 yılında doktorasını tamamladı ve 1967 yılında yine Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde kurulan Genetik ve İstatistik kürsüsünde göreve başladı. 1971 yılında Doçent olan Kesici, 1972-1982 yılları arasında Genetik ve İstatistik Kürsüsü Başkanlığı görevinde bulundu. 1979 yılında Profesör unvanını alan Tahsin Kesici, sonraki yıllarda, Biyometri-Genetik Anabilim Dalı olarak yeniden yapılandırılan ve adlandırılan bu birimin başkanlığını 1999'a kadar sürdürdü.

1980-1984 yılları arasında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, 1984-1987 yılları arasında Ziraat Fakültesi Dekanlığı, ve 1987-1992 yılları arasında Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevlerini üstlenen Prof. Dr. Tahsin Kesici, 1993-2002 yılları arasında Ankara Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Enformatik Enstitüsü Kurucu Başkanlığı ve Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Temmuz 2002 tarihinde Yüksek Öğretim Kurulu Üyeliğine ve Eylül 2004’te TOBB Ekonomi ve Ticaret Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Tahsin Kesici, Almanca, İtalyanca, Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

Prof. Dr. Tahsin Kesici, Milli Prodüktivite Merkezi tarafından çok kısa süre kurulan bir üniversite olmasına rağmen, TOBB Ekonomi ve Ticaret Üniversitesi’nin yoğun talep gören bir eğitim işletmesi haline getirilmesinde ve özellikle de ülkemiz için ihtiyaç duyulan uygulamalı eğitimi sistemli biçimde başlatmış olmalarından dolayı “Yılın İşadamı” seçilmiştir.

 

YILIN İŞ KADINI

ŞAFAK ÇİVİCİ
SEFES LTD. ŞTİ. Genel Müdür Yardımcısı

 

1964 yılında Almanya-Stuttgart’da doğan Şafak Çivici, 1983 yılında Goethe-Gymnasium Ludwigsburg Lisesi’nden mezun olmuştur. 1990 yılına kadar Almanya’da tercüman olarak çalıştıktan sonra, ABD menşeli General Dynamics şirketi adına Kayseri’deki 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı irtibat ofisinde idari müdürlük görevini yürütmüştür. 1992-2001 yılları arasında yine 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı irtibat ofisinde idari müdürlük görevini bu kez ABD’li Sargent Fletcher şirketi adına yürütmüştür. 1997 yılında eşi Em. Yb. Uçak Yüksek Mühendisi İbrahim Çivici ile, Türk el halısı ve kilimlerinin ticaretini yapmak amacıyla SEFES Şirketini kurmuşlardır. 2003 yılında ise SEFES Mobilya ve Ev Donanımları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ni kurarak İtalya’ya sandalye ve Almanya’ya karyola ihraç etmeye başlamışlardır. Şafak Çivici, şu anda 5 ülkeye ihracat yapmakta olan SEFES Limited Şirketi yöneticiliğinin yanı sıra Kayseri Ticaret Odası disiplin kurulu üyeliğini de sürdürmektedir.

Şafak Çivici, Milli Prodüktivite Merkezi tarafından mobilya ve ev donanımları sektörlerinde, üretim ve ihracattaki yüksek performansı nedeniyle “Yılın İş Kadını” seçilmiştir.

 

YILIN İŞÇİSİ

Recep Eliçora:


•Zonguldak Türkiye Taşkömürü Genel Müdürlüğü Maden Makineleri Fabrika işletme Müdürlüğü’nde Talaşlı İmalat Atölyeleri Freze bölümünde Talaşlı İmalat İşçisi olarak hizmet veren Recep Eliçora 37 yaşında ve ortaokul mezunu olup işletmede 21 yıldır çalışmaktadır.

•Recep Eliçora’nın geliştirdiği aparat ile jakbitler tek tek planya ve frezede işlenirken artık aynı zamanda 12 adet frezede işlenmektedir. Jakbitler kömür delme makinelerinde helezon burguların uçlarına takılarak; yer altında, madenlerde kömürün sert olduğu yerlerde dinamitten faydalanmak ve dinamiti yerleştirmek gayesi ile delik açmak vb., yer üstünde makine ile delik delme (yuva açma) amacı ile kullanılmaktadırlar.
Geliştirilen aparatla planya işlemi kalkmış; bağlama, ayar ve işleme zamanlarında %51,3 verimlilik sağlanmıştır. 2005 yılı içinde Maliyet yönünden 110 / 12 Adet x 3.08 saat x 20,00 YTL / saat = 5.647,00 YTL, satış yönünden ise 4.574,00 YTL kazanç sağlanmıştır. Kaynak tasarrufu, bağlama, ayar, sökme ve işleme kolaylığı sağlanmıştır. İşlem zamanı ve maliyet azalmıştır.


 

İçeriğe Yorum Yapabilirsiniz.