Adres :
100. Yıl Bulvarı No:101/A, 06374 OSTİM/Ankara-TÜRKİYE Telefon : 0 312 385 50 90 Faks : 0312 354 58 98 E-Posta : korhan@ostim.org.tr

Onaral’dan inova yaşam tavsiyeleri

Prof. Dr. Banu Onaral, Türkiye’nin yenilikçi yaşamı öğrenmesi gerektiğini belirterek, “Beyin gücümüz var, maddi manevi sermayemiz de var. Artık denemeliyiz, hatalar yapıp öğreneceğiz” dedi.
Ostim Editör
09 Aralık 2011 00:00

Prof. Dr. Banu Onaral, Türkiye’nin yenilikçi yaşamı öğrenmesi gerektiğini belirterek, “Beyin gücümüz var, maddi manevi sermayemiz de var. Artık denemeliyiz, hatalar yapıp öğreneceğiz” dedi.

Ünlü Türk girişimcisi Nuri Demirağ’ın torunu, biyomedikal alanının dünyadaki en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Prof. Dr. Banu Onaral, Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı Konferans Salonu’nda bir konferans verdi. Ostim tarafından gerçekleştirilen organizasyonda Zamanı Yakalamak ve Zamanı Aşmak: Yenilikçi Yaşam konulu bir sunum yapan Prof. Dr. Banu Onaral ‘Dünya nasıl kalkınıyor? Ulusal ve bölgesel kalkınmanın küresel dinamikleri nelerdir?’ gibi sorular üzerinde durdu.

Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) birkaç yıl önce kurulan Türk Amerikan Bilim İnsanları ve Akademisyenler Derneği (TASSA) ve Drexel Üniversitesi Biomedikal Mühendislik ve Sağlık Okulu Başkanı Prof. Dr. Banu Onaral konferansta, ekonomi ve teknoloji dünyası ile ulusal ve bölgesel kalkınma konusunda sorumlu kişilerin güç birliği yapması gerektiğinin altını çizerek, Türkiye’nin ortak bir yol haritasına ihtiyacı olduğuna işaret etti. Onaral, “El ele kol kola vererek birlikte bir yol haritası çizeceğiz. Mühim olan sürdürülebilirliği planlamak. Bu sadece yapısal yönetişim açısından değil ticari sürdürülebilirliği planlamak ve aynı zamanda da daha önce görülmemişleri planlamaktır” dedi.

“Artık denemeliyiz”
Kalkınma, teknoloji, inovasyon ve bilim şehirleri kurulması konularında araştırmalar yapan ve konferanslar veren Onaral, bilim iklimine engel mevzuatların yenilenmesi ile beyin göçünün tersine döneceğini belirterek, “Bilim adamları sürekli Türkiye için uğraşıyorlar. Beyin gücümüz var. Maddi ve manevi sermayemiz var. Belki bölük pörçük, ama yeterince yatırım gücümüz de var. Artık denemeliyiz. Hatalar yapıp öğreneceğiz. Biz bu beyin gücünün hem Türkiye’deki toplumsal dönüşümde nasıl değerlendirilebileceği sorusuna, hem de evrensel bilime nasıl katkıda bulunacağına odaklanmış durumdayız. Bizim için asıl olan insan, gelecek nesil ve bu nesli verimli kılacak ortamların bir an evvel yaratılması” şeklinde konuştu.

Konferansın ardından Ostim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Prof. Dr. Banu Onaral’a bir teşekkür plaketi verdi. Yenilikçi Yaşam konulu etkinlik, konferans sonrası kokteylle sona erdi.

 

İçeriğe Yorum Yapabilirsiniz.