OSSA IDEF’21’e 50 Üye Firması İle Katılıyor
Ankara başta olmak üzere Balıkesir, Bursa, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin’den 270'in üzerinde üye firması ile 10.000’e yakın çalışan ve 50’nin üzerinde faaliyet kolunu bünyesinde bulunduran OSSA, fuarda, her biri alanında kritik işlere imza atan üyeleri, projeleri ve ekosistemi ile boy gösterecek.
IDEF’21’de, OSSA ve üyeleri; kara, hava ve deniz platformları için; Ar-Ge/tasarım, yazılım, kompozit, elektronik, elektromekanik, kablaj, talaşlı imalat, sac şekillendirme, yüzey geliştirme, test/kalibrasyon, kaplama/boya, optik sistemler, hidrolik sistemler, makina/ekipman üretimi ve insansız sistemler ile birçok nihai ürün ve alt sistemlerin üretimi gibi kabiliyetlerini tanıtacak.
OSSA, Salon 10-1012D numaralı standında ziyaretçilerini ağırlayacak.
“Küme ekosistemimiz oldukça geniş”
OSSA Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Ertuğ, OSSA’nın 2008 yılında OSTİM’in destekleriyle kurulduğunu ifade etti. IDEF’21’in, savunma ve havacılık sanayii için önemine işaret ederek, fuarın, küresel ağ geliştirme ve tanıtım için değerli bir fırsat olduğunu dile getirdi. Küme olarak savunma sanayii KOBİ’lerini ulusal ve uluslararası pazarlarda rekabet edebilir hale getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Ertuğ, “OSSA ve üyeleri hakkında bilgi almak ve iş birliği yapmak isteyen tüm ilgilileri standımıza davet ediyoruz. IDEF 21’de, ziyaretçilerimize kümemizi anlatmak ve firmalarımızı tanıtmaktan mutluluk duyacağız. Küme ekosistemimiz oldukça geniş ve her biri alanında tecrübe sahibi firmalarımızın birçoğu dünya çapında ses getiren projelerin paydaşı durumunda. Bu potansiyeli ihtiyaç duyan kurum ve kuruluşlara da aktarmak istiyoruz.”
Küme hakkında bilgiler veren OSSA Başkanı, “OSSA, İş birliği, güç birliği, ortaklaşa rekabet çerçevesinde; üye firmalarını rekabet güçlerini artırmaya yönelik Ar-Ge, inovasyon, yeni pazarlar bulma, ihracat kanalları oluşturma; uluslararası iş birliğini geliştirme, rekabet avantajı sağlama, teknolojiye uyum sağlama (dijitalleşme), değer yaratma (katma değeri yüksek ürünler üretme), kurumsallık ve kalite sistemlerinde iyileştirmeler, ihtisaslaşma, yol haritası oluşturma, yerli ve milli üretim konularında teşvik ederek önemli bir sinerji oluşturmaktadır. KOBİ’ler özelinde stratejilerin oluşturulması; yurt içi ve yurt dışında rekabet avantajı sağlamak adına etkinlikler düzenlenmesi; heyet ziyaretleri organize edilmesi; yurt içi ve yurt dışı tanıtım; temsil ve pazarlama faaliyetleri; basın ve halkla ilişkiler; üniversite-sanayi iş birliği kapsamında teknoloji transferi ve ortak projeler gerçekleştirilmesi konularında faaliyetlerini sürdürmektedir.” dedi.
OSSA’nın Avrupa Komisyonu’nda küme yönetimi mükemmeliyetinin tescili olarak kabul edilen Bronz Label sertifikasına sahip olduğunu bildiren Mithat Ertuğ, şunları söyledi: “35 üye firmasının ERP sistemlerinin kurulmasına; 90’a yakın üyesinin havacılık standardı AS9100 sertifikasyonu almasına projeler kapsamında devlet desteklerini kullanarak katkı sağlanmıştır. SEO, ticari istihbarat, yurt dışı ihalelerin takibi ve istihbaratı, kalite sistemleri, risk yönetimi, fikri ve sınai haklar/patent süreçleri gibi üyelerimizden gelen eğitim ve danışmanlık talepleri de OSSA tarafından karşılanmaktadır.”