OSTİM firmaları karnelerini aldı
OSTİM Danışmanlık ve Eğitim Merkezi tarafından yürütülen “OSTİM OSB’de Yer Alan Kümelerde Derinlemesine Analiz” Projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonunda OSTİM’li firmalara eksiklerini ve önerilen yol haritalarını içeren karneleri verildi.
DPT ve Ankara Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı çerçevesinde desteklenen ve OSTİM Vakfı adına OSTİM Danışmanlık ve Eğitim Merkezi tarafından yürütülen “OSTİM OSB’de Yer Alan Kümelerde Derinlemesine Analiz” Projesinin kapanış toplantısı OSTİM Çıraklık Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Ankara Kalkın Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç ve OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, öncelikle projenin oluşum sürecindeki gerekçeleri katılımcılarla paylaşıldı.
Ostim Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Genel Müdürü Burcu Öztürk, projenin çıkış noktasını şöyle anlattı: “Bizler OSTİM’de yaptığımız çalışmalar sonucunda, firmalarımızın rekabetçi olabilecekleri 4 sektörü belirledik ve bu alanlarda kümelenmeler oluşturduk. Bu projemizde de bu kümelenmeler içinde yer alan firmalarımızın, sürdürülebilir bir yapı içinde işletmelerinin risklerini yönetebilecekleri “planlama”, “performans” “bilgi üretimi ve yönetimi” alanlarındaki kurumsal gelişimine destek verilmesi için çalıştık. Firma mevcut durumunun doğru ve gerçekçi olarak tespiti, işletme olanak ve yeteneklerine uygun hedef ve taleplerinin ortaya konması, bu hedeflere ulaşabilmek için gerekli yol haritası ile risk şemasının çıkarılması için bu projemizi hayata geçirdik ve bugün sonuçlarını firmalarımızla paylaşıyoruz.”
Proje uygulama sürecinde firmalarla uzman danışmanların birebir görüşmeler yaparak, çok detaylı bilgilere sahip olduklarını, fakat bu bilgileri büyük bir gizlilikle analiz ettiklerini özellikle belirten Öztürk, firmaların bilgilerinin güvenliğine çok önem verdiklerini söyledi.
Öztürk, yaptıkları analiz çalışmasının firmalara katkılarını da şöyle özetledi: “Çalışma sayesinde firmalarımız iyileştirilmesi gereken açık alanlarını, kendi bulundukları küme ve diğer kümelere göre konumlarını, yeni bir girişimde bulunmak istediklerinde konumlanmaları gereken ölçeği ve oranı görmüş oldular. Elde edilen bu veriler ışığında firmalarımızın somut danışmanlık ihtiyaçları da ortaya konmuş oldu.”