OSTİM ilk teknikerlerini mezun etti
• Üniversite Sanayi işbirliğinin hayata geçirildiği en önemli örneklerden biri olan Gazi Üniversitesi OSTİM Meslek Yüksek Okulu ilk mezuniyet sevincini yaşadı. Açılışta yaptığı konuşmada, Ankara’nın en önemli sanayi merkezi içinde kurulu olan okulun çok başarılı bir proje olduğunu söyleyen Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan “Burası üniversite-sanayi işbirliğinin zirvesidir” dedi.
Ülkemizdeki üretim ortamının en önemli eksiklerinden olarak görülen üniversite – sanayi işbirliğinde, Ankara’da Gazi Üniversitesi OSTİM Meslek Yüksek Okulu ile önemli bir adım atılmıştı. 2 yıl önce eğitime başlayan yüksek okul, bu yıl ilk mezunlarını vermenin sevincini yaşadı. Endüstriyel Tasarım, Mekatronik ve Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı alanlarında mezun veren okul ayrıca bünyesinde düzenlenen BELTEK kursları ile de 1000 kursiyere eğitim imkânı sağladı.
Okulda düzenlenen mezuniyet programına Polonya Büyükelçisi (Eski YÖK Başkanı) Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, OSTİM Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Behçet Gülenç, OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın, OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, bölge sanayicileri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Törende katılımcılara hitaben konuşan Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Behçet Gülenç, öncelikle Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan’a “Bizlere bu cevherlerden mücevher yapma fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi. Ülke sanayisine 2 yılda 80 tekniker, 1000 BELTEK kursiyeri yetiştirdiklerini söyleyen Gülenç; “Desteklerinizle en modern kaynak laboratuarını kurduk, daha da iyilerini kuracağız. Burayı sizlerle birlikte teknolojinin merkezi haline getireceğiz” diye konuştu.
OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın da konuşmasında, 2 yıl önce Gazi Üniversitesi ile attıkları bir imza ile bölgelerindeki çok önemli bir açığı kapatmış olmanın sevincini yaşadıklarını belitti. OSTİM’in üretim tarzının birçok ülke için model haline geldiğini söyleyen Aydın, bundan böyle üniversiteyle yaptıkları bu işbirliğinin de önemli bir örnek olacağını belitti. Aydın şunları söyledi: “Bizim bu geleneksel üretim tarzımızla artık rekabet yapmamız mümkün değil. Bunu üniversitemizle, bilgiyle, teknolojiyle yan yana getirip, katma değeri yüksek ürünlere çevirip bütün dünyaya satmanın yolunu bulmamız lazım. Bunun yolu da üniversitedeki bilgi birikimini bölgemize taşımaktan geçiyor. Bu sebeple okulumuz bizim bölgemiz için, sanayicimiz için çok önemli bir görev yapıyor. Sanayiciler olarak bu okul için yaptıklarımızın çok daha fazlasını yapabileceğimizin farkındayız. Biz buranın Türkiye’de örnek bir okul, örnek bir model olmasını hedefliyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Bu okul bizim bölgemize ve tüm Türkiye sanayisine çok önemli değerler yetiştiriyor.”
Burası sadece bir okul değil, çok önemli bir projedir
Son olarak konuşan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan da, “OSTİM Meslek Yüksek Okulu sadece bir yüksek okul değildir, bir projedir, sanayi üniversite işbirliğinin zirvesidir” dedi. “Eğer Türkiye, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak istiyorsa mutlaka örnek alınması gereken ve desteklenmesi gereken bir projedir” diyen Ayhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Burası üniversite – sanayi işbirliğini geliştirmek amacıyla oluşturulmuş ve o amaca doğru yürüyen bir okuldur. Projenin yer seçimi de çok doğrudur. Doğru kişiyle doğru yerden başlamak, doğru bir proje gerçekleştirmek için elzemdir. Bu sebeple OSTİM yönetimine, bize verdiği destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Doğru yerden başlamamızda en büyük katkı şüphesiz OSTİM Başkanı Orhan Aydın’a aittir. Bu proje için doğru kişi de OSTİM MYO Müdürü Doç. Dr. Behçet Gülenç hocamız ve saygıdeğer öğretim elemanları ekibidir. Tüm bu doğruların bir araya gelmesiyle bizler de işte sanayi-üniversite işbirliği, işte 21. Yüzyılın üniversite anlayışı, işte Türkiye’nin başarısının mimarı olacak sevgili gençler diyoruz.”
Konuşmaların ardından mezun öğrenciler gelenekselleşen kep atma seremonisini gerçekleştirdiler.