OSTİM MYO’da Mezuniyet Sevinci
6 bölümde 9 programda eğitim veren okul, eğitimleri 6 dönemde tamamlıyor. Öğrenciler, 3 dönem teorik, 3 dönem de OSTİM’li işletmelerde iş yeri eğitimi alarak mezun oluyorlar. Gazi Üniversitesi OSTİM Teknik Bilimler MYO, Türkiye’de bu sistemi uygulayan ilk okul olarak dikkat çekiyor.
Okulda 180’in üzerinde öğrenci, 2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılında mezuniyet sevinci yaşadı. Mezuniyet törenine; Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Adem Ceylan, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, akademisyenler, OSTİM’li iş adamları ve öğrencilerin aileleri katıldı.
“Mesleki beceriyle gençlere iş sağlarız”
MYK Başkanı Adem Ceylan, özellikle üretimde, istihdamda nitelikli eleman yetiştirmeye yönelik ulusal meslek standartlarını belirlediklerini anlattı. Bugüne kadar 792 meslek standardının hayata geçirildiğini anlatan Ceylan, “Çalışma hayatının beklentilerini karşılayacak standartlar, özellikle örgün ve yaygın eğitim düzenleyen kurumların, müfredatını meslek standartlarına uygun hale getirmesi zorunlu hale getirilmiştir.” dedi.
Türkiye’nin mesleki teknik eğitimde beceri kazandırılması temel meselesi olduğunu vurgulayan Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle ülkemizde örgün ve yaygın eğitimde mesleki bilginin yanında beceri kazandırılması, üretim ve istihdama katkı sağlayacaktır. Eğitim sürecinin 3 döneminin pratik olması mesleki teknik eğitimde aranan sistem budur. Bu okul bunu gerçekleştiriyor. Buna imkân sağlayan OSTİM yönetimine ve iş adamlarına teşekkür ediyorum.”
Genç işsizliğe dikkat çeken Adem Ceylan, 250 bin açık iş pozisyonunun bulunduğuna işaret ederek, “Ülkemizde gençlere mesleki bilgi ve beceriyi kazandırırsak, gençlerimize iş sağlamış, iş hayatına nitelikli çalışan kazandırmış oluruz.” mesajını verdi.
Öğrenciler teknik donanım kazandı
OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, üretim yapmanın çok kıymetli olduğunu hatırlattı. OSTİM’de üretim yapan insanların önemine dikkat çeken Aydın, “Burada üretilen ürünler, bütün dünyada rekabet ediyor. Bin yıldan beri yaşadığımız bu coğrafyada üretim olmadan özgürlüğümüzü devam ettirmeyiz.” değerlendirmesini yaptı.
Katma değerli üretimin bilgiden başka yolu olmadığını dile getiren Aydın, şunları kaydetti: “Bu yüzden biz üniversitelerimizi çok önemsiyoruz. Bizim için Gazi Üniversitesi’nin burada olması çok önemli. Gençlerimiz bölgemizde iş buluyorlar; bu çok kıymetli. Öğrencilerimizi yetiştiren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz artık ülke ekonomisine katkıda bulunacak teknik donanımı kazandılar. Kendilerini tebrik ediyorum.”
Tam bağımsızlık için yerli ve milli sanayi
Gazi Üniversitesi OSTİM Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Veysel Özdemir, öğrencilerin aldıkları eğitimle, edilgen bir dinleyici olmaktan çıkıp etken bir katılımcı olduklarını anlattı.
Özdemir, okullarının; modern ve teknolojik alt yapı imkanlarıyla iş yerlerinin kalbinin attığı OSTİM’de bulunduğuna işaret etti. 3+3 eğitim sistemlerinin Türkiye’deki ilk uygulayıcısı olduklarını vurgulayan deneyimli akademisyen, “Öğrencilerimizin bir adım öne geçmeleri için kariyerlerine erken başlamalarını sağlayarak, çağdaş bir üniversite eğitimi verdik. Evlatlarımızla gurur duyabilirsiniz. Onların başarılarını bizlerle beraber izleyeceksiniz.” dedi.
Öğrencilere, yaşam boyu eğitim kavramını akıllarından çıkarmamaları önerisinde bulunan Özdemir, “Tam bağımsızlığımız için yerli ve milli sanayinin ne kadar önemli olduğunu ortadadır. Problemlerin çözümüne katkıda bulunmalıyız anlayışı hâkim olmalıdır.” mesajını verdi.
Törende okula sağladığı katkı ve desteklerden dolayı OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın’a plaket takdim edildi.
Okulu dereceyle tamamlayan öğrencilere ödül verildi. Ödül töreninin ardından mezuniyet yemini eden öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.