Adres :
100. Yıl Bulvarı No:101/A, 06374 OSTİM/Ankara-TÜRKİYE Telefon : 0 312 385 50 90 Faks : 0312 354 58 98 E-Posta : korhan@ostim.org.tr

OSTiMTECH Tanıtım Günleri ve Tercih Danışmanlığı Başladı

OSTİM Teknik Üniversitesi (OSTiMTECH) Tanıtım Günleri ve Tercih Danışmanlığı başladı. Kurum, üniversite adaylarını eğitim uzmanı 'Bonus Hoca' Süleyman Beledioğlu ile buluşturdu.
Ostim Editör
18 Temmuz 2019 16:40

Tecrübeli isim gençlere, meslek ve bölümler hakkında bilgi verdi, soruları cevapladı, ardından tercihle ilgili tavsiyelerde bulundu. Programda OSTİM Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri de adaylara tanıtım yaptı. Etkinliğe Ankara ve çeşitli illerden çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Mesleğe dijital destek şart

Üniversite adaylarına geleceğin meslek dalları ve uzmanlaşmaları gereken alanlarda açıklamalarda bulunan Beledioğlu, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Bilgisayarı iyi kullanmanız, yabancı dili çok iyi konuşmanız lazım. Yüz yüze iletişim artık ikinci planda. İletişim artık sanal ortamda, onun içine de bilgisayar giriyor zaten. Edindiğiniz her mesleği dijital teknolojilerle desteklemelisiniz. Dünya Ekonomik Forumu’nda, eğitim, gelişim, inovasyon dünyada bir numaralı konular olarak gösterildi ayrıca yapay zekâ ve makine yönetimi uzmanlığı, 2022’ye kadar öne çıkan mesleklerden.”

Üniversitelerin öğrencilerine sunduğu imkânlara da vurgu yapan Beledioğlu, “Üniversitelerin size hangi kapıları açtığına özellikle dikkat etmenizi rica ediyorum. Bilgisayar mühendisliğini bitiren bir öğrencinin bulut teknolojilerinde lisansüstü eğitim yapması kariyerine önemli katkı sağlayacaktır.” değerlendirmelerini yaptı.

“En iddialı mühendislik fakültesi olmayı hedefliyoruz”

OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Aydın da OSTİM'in kilometre taşlarını ve bölgedeki ekosistemi anlattı. Üniversitede uygulamaya dayalı sahanın içinde bir eğitim planladıklarını dile getiren Aydın, “Ankara’daki mühendislik fakültelerinin en iddialısı olmayı hedefliyoruz. Ankara’da 6 tane üniversitenin ortak olduğu teknoloji bölgemiz var. Kurumsal bir yapımız var.” dedi.

Tanıtım Günleri ve Tercih Danışmanlığı, 18-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında OSTİM Teknik Üniversitesi yerleşkesinde devam edecek.

Kısaca OSTİM Teknik Üniversitesi

  • OSTİM Vakfı tarafından Temmuz 2017’de yayınlanan kanunla resmi olarak kurulan OSTİM Teknik Üniversitesi, 2019-2020 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya hazırlanıyor. Başkanlığını Orhan Aydın’ın yaptığı, iş dünyasından önemli isimlerin Mütevelli Heyeti’nde yer aldığı Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek.
  • Üniversite, “İŞ’e buradan başla” anlayışıyla öğrencilerine öğretim hayatları boyunca yoğun uygulama ve deneyim imkânları sunarak gerçeğe yakın bir eğitimle hem sosyal, hem teknik alanlarda tasarlayabilen, imal edebilen/hayata geçiren ve girişimci mezunlar vermeyi hedefliyor.
  • Gelişmiş laboratuvarlar, uygulama alanları, serbest garaj ve atölye imkânı, proje deneyimi, kuluçka merkezi, sektör uzmanlarıyla marka dersler ve deneyim paylaşımı, çift anadal ve yandal imkânı, yurt dışı değişim programları sunan üniversitenin lisans bölümlerinde eğitim dili %100 İngilizce olacak. Ön lisans bölümlerinde ise İngilizce hazırlık isteğe bağlı olacak.
  • Ek Yetkinlik ve Beceriler: Üniversitenin iş dünyası ve topluma dönük yüzü olarak Hayat Boyu Eğitim Merkezi, öğrencilerine kayıt oldukları bölümün yanı sıra ek yetkinlik ve beceriler vermeyi de hedefliyor. Sertifikalı eğitimler, iş dünyasının her alanında geçerli olacak.
  • Özgeçmişten Özgeleceğe: Kariyer Planlama Merkezi tarafından, her bir öğrencinin aldığı eğitimin yanı sıra kendi yetenekleri, eğilimleri ve hedefleri doğrultusunda ek ders, uygulama, etkinlik vb. yöntemlerle desteklenmesi için kayıtlı her öğrenciye bir özgeçmiş ve hedeflerini içeren bir özgelecek yazdırılarak öğrenciye özel programlar geliştirilecek.
  • Yeni İş Yapma Modelleri: OSTİM Teknik Üniversiteli öğrenciler İngilizce hazırlık yılında aynı zamanda teknoloji hazırlık, temel girişimcilik, proje yönetimi, bilim ve teknoloji tarihi, medya okuryazarlığı, yenilikçi düşünme, ileri düşünme teknikleri gibi derslerle yeni iş yapma modellerini öğrenecek geri kalan dönemlerinde bu araçları kullanarak eğitim görecekler.
  • Girişimcilik Karnesi: Gerek sosyal gerekse teknoloji tabanlı girişimciliği destekleyen üniversite; öğrencilerin kayıt olduğu andan mezuniyetlerine kadar devam eden çeşitli seviye ve türlerde girişimcilik ders ve uygulamaları geliştiriyor. Kayıttan itibaren girişimci numarası verilen öğrenci tamamladığı uygulamalardan puan alarak girişimci karnesini tamamlıyor. Mezun olurken kendi işini kuran öğrencilere girişim sermayesi, iş ve yatırım ortaklığı gibi imkânlar da sağlanacak. Sosyal girişimleri onaylanan öğrenciler proje desteği alacaklar.
İlgili Görseller
İçeriğe Yorum Yapabilirsiniz.