OTÜSEM Geleceğin 'Maker’larını Yetiştiriyor
OTÜSEM, 7-14 yaş arasındaki öğrencilere 10 gün/60 saat (2 hafta) boyunca yüz yüze robotik kodlama eğitimleri veriyor.
OTÜSEM Müdürü Hakan Ünsal, OSTİM Teknik Üniversitesinde verilen Robotik Kodlama eğitimlerinin öğrencilerin mekanik becerilerinin gelişmesine ve analitik düşünme becerisi kazanmalarını sağladığını belirten Ünsal, eğitimin öğrencilerin 3 boyutlu düşünmelerini şekil ve uzay algısını, ince motor becerilerini, sistematik düşünmelerini, üretme ve buluş yapma duygularının pekiştirilmesini sağladığını ifade etti.
OSTİM’de bu eğitimlerin en anlamlı tarafının çocukların küçük yaşlardan itibaren problem çözme becerileri kazanmalarının yanı sıra üretimle buluşmalarının ve kendi oyuncaklarını üretebiliyor olmaları olduğuna dikkat çeken Ünsal, çocuklara ve gençlere yönelik eğitimlerinin okulların açık olduğu dönemde de hafta sonları Maker Atölyesi uygulamaları ile devam edeceğini söyledi.
Hayal güçleriyle tasarlıyorlar
OTÜSEM Robotik Kodlama eğitimi kapsamında öğrenciler Lego Teknik Set ve Lego WeDo setleri ile hazırlanmış yönergeleri takip ederek üç boyutlu ürünler ortaya çıkarıyor. Eğitici dramayla da öğrencilerin hayal gücünün desteklendiği eğitim aynı zamanda fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi dört önemli disiplinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan STEM – STEM+A eğitimleriyle de pekiştiriliyor.
Eğitim sırasında kodlama yapan öğrenciler fiziksel programlama platformu olan Arduinioyu da öğreniyor. Diğer bir disiplin olarak da Droneların mekanik yapısı, kodlanması ve uçma prensipleri ile ilgili bilgiler alıp drone uçurma deneyimi de yaşıyorlar.
Öğrenciler bir taraftan 3D Pen ile hayal güçlerini ve tasarım becerilerini kullanarak ortaya yeni bir ürün de çıkarırken diğer taraftan Tinkercad ile 3D tasarım yapıyorlar. Ostim Teknik Üniversitesinde yer alan 3D Laboratuvarlarda 3D yazıcıların çalışma prensiplerini inceliyor ve tasarımlarını çıktı haline gelme süreçlerine de tanık oluyorlar 3D Yazıcı eğitimleri sonunda üç boyutlu olarak tasarımlarını yaptıkları oyuncaklarını 3D yazıcılarda çıktı alarak kendi oyuncaklarını üretmenin keyfini yaşıyorlar.