“Temiz Enerji Teknolojilerini Türkiye Üretebilir”
OSTİM Enerjik 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı OSTİM OSB Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Başkanlığına oy birliğiyle OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın seçildi.
“Üyelerimiz dünya için önemli hale geldi”
OSTİM Enerjik Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Çelik, OSTİM’in sanayinin, kamunun, ülkenin ihtiyaçlarını karşılanmasındaki rolüne dikkat çekti.
Kümenin kuruluşundan itibaren önemli mesafe katettiklerini vurgulayan Çelik, “Bu kümenin kıymetli bir iklimi olduğunu biliyoruz ve her fırsatta söylüyoruz. Bugüne kadar günden güne küme ve üyelerinin aktiviteleri dünya için önemli hale geldi. Üyelerimizden borsaya açılanlar da var. Gördüğümüz durumlardan bir tanesi şuydu bizim yıllardır hayal ettiğimiz bir şemsiye yapısı. Bu şemsiyeyi inşallah kuracağız. Üyelerimizin hepsinin sanayi, idari, akademik düzeyde inanılmaz başarılılar. Burada olan ve olmayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ortak hedefimiz sektörümüzle ilgili iyileri yapmak sektöre ve ülkeye katkıda bulunmak. Genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
“TEMSAN Enerjinin ASELSAN’ı olabilir”
OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, kümelenmeleri yerli ve milli üretim takımı olarak kurduklarını hatırlattı.
Türkiye’nin kendi enerji teknolojilerini geliştirmek ve üretmek için kurduğu Türkiye Elektromekanik Sanayi’ne (TEMSAN) dikkati çeken Aydın, “Ancak halen enerjide dışa bağımlı haldeyiz. Rüzgar, güneş gibi yenilenebilir enerji teknolojilerinin üretimlerini kendi ülkemizde yapamıyoruz. TEMSAN, Türkiye’de enerjinin Aselsan’ı olabilir.” dedi.
OSTİM Enerjik’in TÜBİTAK’ın desteklediği Milli Rüzgar Türbini Projesinde (MİLRES) yer aldığını kaydeden Aydın, MİLRES projesinde çaba ve katkılarından dolayı Merhum Prof. Dr. Sedat Çelikdoğan'ı da andı. Aydın, 500 kw kapasitesindeki milli rüzgar türbinin başarıyla üretildiğini ancak projenin devamının gelmediğini vurguladı.
“Türkiye nükleer enerjiyi keşfedip kullanıma başlamalı ancak bugünkü şekliyle değil.” diyen Orhan Aydın, TÜBİTAK'IN vizyon 2023 raporuna dikkat çekti. Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çevreye zararı olmayan yenilenebilir, temiz enerji teknolojilerini Türkiye üretebilir. Enerjide bağımsız olmayan bir ülkenin bağımsızlıktan söz etmesi mümkün değil. Enerji savunma sanayi kadar kritik. Enerji olmazsa savunma da olmaz. Enerji sektöründe KOBİ’lerin gelişmesinden Ankara’nın gelişmesinden ve Türkiye'nin diğer ülkelerin önünde olmasından OSTİM enerjik sorumlu. Biz büyük bir memnuniyetle kümelenmemize ev sahipliğini yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz.”
OSTİM Enerjik Koordinatörü Dr. Neslihan Özdemir, faaliyet raporu ve gelir gider hesaplarını okudu. OSTİM Enerjik Denetim Kurulu Üyesi, OSTİM Vakfı Müdürü Gülnaz Karaosmanoğlu Denetim Kurulu Raporunu okudu.
2021 Mart – 2023 Nisan çalışma dönemi faaliyetleri, gelir-gider hesapları ve denetim kurulu raporunun müzakere edilerek onaylandığı toplantıda, yapılan seçimde OSTİM Enerjik yeni dönem yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Yaşar Çelik (Biomass Enerji), Nihat Güçlü (Eptim Elektrik), Dursun Çiçek (Belka A.Ş.), Nuri Korucu (Korucu Makina), Çğdem Dilek (Domino Fuarcılık), Pınar Yalman Akcengiz (OPIA Danışmanlık), Tacettin İleri (Makim).
Denetim Kuruluna; Gülnaz Karaosmanoğlu (OSTİM Vakfı), Cantaş Öğülmüş (Damla Kimya) ve Behzat Zeydan (OSTİM OSB) seçildi.