Adres :
100. Yıl Bulvarı No:101/A, 06374 OSTİM/Ankara-TÜRKİYE Telefon : 0 312 385 50 90 Faks : 0312 354 58 98 E-Posta : korhan@ostim.org.tr

“Türk Sanayisinin Çözüm Ortağıyız”

TÜBİTAK MAM Başkanı İbrahim Kılıçarslan birlikte çalışmaya davet etti.
Ostim Editör
15 Aralık 2017 10:47

OSTİM heyeti, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanlığı görevine başlayan Prof. Dr. İbrahim Kılıçarslan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Merkezin, bin Ar-Ge personeli ve altyapısıyla Türk sanayisinin Ar-Ge merkezi olduğunu belirten Başkan Kılıçarslan, “OSTİM’e ve tüm sanayicilere ‘lütfen bize gelin, altyapımızı görün, beraber çalışalım’” çağrısında bulundu.

Sahip olduğu araştırma kabiliyet ve kapasitesi, araştırma alt yapısı, dünya standardı yönetsel ve işletim süreçleri ile ileri teknoloji dünyasının öncü kuruluşlarından olan TÜBİTAK MAM’ın yeni Başkanı; sanayi ve KOBİ’lerin gelişimi ile yerli üretim düşüncesinin yaygınlaştırılmasında başarılı çalışmaları bulunan Prof. Dr. İbrahim Kılıçarslan oldu. OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi (OSTİM Enerjik) Yönetimi ve firmalardan oluşan heyet Kılıçarslan’ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. 

“Sanayicileri burada görmek istiyoruz”
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, başta Enerji ve Malzeme Enstitüleri olmak üzere TÜBİTAK MAM Enstitülerinin kabiliyetleri ve iş birliği alanları hakkında bilgiler aktardı.

TÜBİTAK MAM’ın yaklaşık bin Ar-Ge personeli ve altyapısıyla Türk sanayisinin Ar-Ge merkezi olduğunu bildiren Prof. Dr İbrahim Kılıçarslan, “Kurumumuz, Türk sanayisinin çözüm ortağıdır. Biz bu iddiadayız ve sanayiciyi burada daha sık görmek istiyor, onların bize görev vermesini, ödev vermesini bekliyoruz. Tabii ki biz bildiklerimizi aktaracağız ama bizim göremediğimiz piyasa koşulları, vizyon sanayiciden de bize gelmeli. Sanayiciyle sinerji oluşturmalıyız.” dedi.

Marmara Araştırma Merkezi’nin, devletin kurduğu en güçlü Ar-Ge merkezi olduğu anlatan Kılıçarslan şunları söyledi: “Amacımız; teknoloji üretmek; üretilen bu teknolojiyle de Türk sanayisinin teknoloji yoğunluğunu, katma değerini artırmak olacak. Dolayısıyla OSTİM’e ve tüm sanayicilere ‘lütfen bize gelin, altyapımızı görün, beraber çalışalım’ diyorum.”

Dışa bağımlı konular yerlileşmeli
OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, merkezdeki imkan ve kabiliyetler ile Türkiye’nin bütün yeteneklerini bir araya getirip, ülkenin ihtiyaç duyduğu ve dışa bağımlı olduğu konuların yerlileştirilmesi gerektiğine işaret etti.

TÜBİTAK MAM’ın önemli altyapısı olduğunu hatırlatan Orhan Aydın, “Sayın Başkanımızın da buraya gelmiş olması bizim için çok kıymetli. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan buraya geliyor. Türk sanayisini başka bir yerden izleyen, gözleyen, yönlendiren birisi. Ben burada çok farklı katkı sağlayacağını da düşünüyorum. Görevinin hayırlı olmasını ve başarılarının artarak devamını diliyorum.” açıklamasında bulundu.

OSTİM Enerjik Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Çelik de şu görüşleri aktardı: “Burada Ar-Ge sonucu üretilmiş ürünlerin ticarileşmesi ile ilgili olarak ne tür çalışmalar yapabileceğiz daha sonra yine masaya oturacağız. Bu masadan eminim ki ülkeye direkt ya da endirekt katkıda bulunacak çok fazla ticarileşmiş ürün çıkacaktır.”

TÜBİTAK MAM Enstitülerinin kömürden yakıt üretimine yönelik çalışmaları ve termik santral konusundaki kabiliyetleri OSTİM firmalarınca yakın bir ilgiyle takip edildiği programda bu konulardaki birikimin sanayiye aktarılması konusunda mutabık kalındı.

1972 yılında kurulan merkez, müşteri odaklı yaklaşımı ile kamu, savunma ve özel sektör kurum ve kuruluşları ile akademik kurumlara özgün çözümler sunuyor.  Bu çözümlerini temel araştırma, uygulamalı araştırma ve geliştirme, teknoloji transferi, inovasyon, sistem ve tesis kurma, ulusal standart ve norm belirleme, profesyonel danışmanlık ve eğitim çalışmaları ile gerçekleştiriyor.

Nitelikli kadrosuyla, araştırma, geliştirme ve inovasyon yetkinliklerini kullanarak bilim ve teknoloji üretiminde dünya lideri olmayı hedefleyen TÜBİTAK MAM’ın her biri geniş yetkinlik alanına sahip Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü, Enerji Enstitüsü, Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü, Gıda Enstitüsü, Kimya Enstitüsü, Malzeme Enstitüsü ile Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü bulunuyor.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

HABERİ E-DERGİNDEN DE OKUYABİLİRSİNİZ E-DERGİ İÇİN TIKLAYINIZ

İçeriğe Yorum Yapabilirsiniz.