Adres :
100. Yıl Bulvarı No:101/A, 06374 OSTİM/Ankara-TÜRKİYE Telefon : 0 312 385 50 90 Faks : 0312 354 58 98 E-Posta : korhan@ostim.org.tr

Üründe Milli Kimlik Tasarıma Bağlı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyaçlarının yerli kaynaklardan karşılanması amacıyla oluşturulan proje ofisinin çalışmaları kapsamında "Metro ve Ankaray Yedek Parçaları Yerlileştirme Sergisi" düzenlendi.
Ostim Editör
22 Mayıs 2013 16:55

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Sanayi Odası ve OSTİM’in koordinatörlüğünde, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaçlarının yerli kaynaklardan karşılanması amacıyla kurulan ABB Proje Ofisi’nin çalışmaları kapsamında düzenlenen serginin açılışına EGO Raylı Sistemler Daire Başkanı Kemal Temiz, OSTİM Teknoloji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Çelikdoğan, OSTİM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sıtkı Öztuna ve sanayiciler katıldı. Sergi, Ankara Metrosu İşletme ve Bakım Merkezi ile Ankaray Hafif Raylı Toplu Taşım İşletmesi ve Yönetim Merkezi olmak üzere iki ayrı merkezde gerçekleşti.

“6 milyon TL tasarruf sağlandı”
EGO Raylı Sistemler Daire Başkanı Kemal Temiz, bu güne kadar 80 ana parçada yerlileşme sağlanarak 6 milyon TL’lik asarruf sağlandığını kaydetti. Ankara sanayisinden destek beklediklerini ifade eden Temiz, “Metronun yüzde 51 yerli oranıyla yapılacak olması bir avantaj, bunu değerlendirmenizi istiyoruz. Bu kapsamda yerlileştirme çalışmalarına destek olan OSTİM sanayisine teşekkür ediyorum.” dedi.

“Metro aracı için çalışıyoruz”
OSTİM Teknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Sedat Çelikdoğan, “Her parçanın yedeğini imal ederseniz önümüzdeki yıllarda daha çok miktarlarda alınacağını bilmenizi istiyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin güzel bir anlayışı oldu. OSTİM burada önemli bir rol oynadı, bu meseleyi iyice anlattı. Bundan dolayı OSTİM olarak protokol imzaladık. Bunun Türkiye’de yaygınlaşmasında fayda var. Aksi halde bizim sanayicimiz gelip burada işini rahat göremezse nasıl teklif versin, nasıl diyalog kursun?” dedi.

“Bu ürünler ile ilgili başka hedefimiz var. 324 metro aracı için Ulaştırma Bakanlığı’nın da kabul ettiği anlaşmada yüzde 51 şartı geldi. Bu şartın konulmasında OSTİM çok büyük emek sarf etti.” diyerek sözlerine devam eden Çelikdoğan, Çinli firmanın yeterli desteği vermemesi nedeniyle ilerleme sağlanamadığını anlattı.

Sedat Çelikdoğan şunları söyledi: “Bu işin toptan çözümü kendi metro aracımızı üretmektir. Diğerleri perakende çözümdür. Kendi aracımızı tasarımla yaparsak, tasarımını biz yaptığımız için isterse yerli oranı yüzde 50 olsun o bizim malımızdır. Katar’a da yapsak kendi ismimizi taşırız. Bu milli bir ürün oluyor. Tasarımı bizim olan bir metro aracı için uğraşıyoruz, ekipler kurmaya çalışıyoruz. Milli ürünümüzü, markamızı çıkardığımız anda bu meseleler toptan hallolacak.”
 

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İçeriğe Yorum Yapabilirsiniz.