Adres :
100. Yıl Bulvarı No:101/A, 06374 OSTİM/Ankara-TÜRKİYE Telefon : 0 312 385 50 90 Faks : 0312 354 58 98 E-Posta : korhan@ostim.org.tr

ÜSİMP, 2010 Ulusal Kongresine hazırlanıyor

Üniversite Sanayi İşbirliği Platformu (ÜSİMP) Ankara’da Ostim’in ev sahipliğinde toplanarak Haziran 2010’da yapılacak Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongre programı üzerinde çalışma yaptı.
Ostim Editör
09 Aralık 2011 00:00

Üniversite Sanayi İşbirliği Platformu (ÜSİMP) Ankara’da Ostim’in ev sahipliğinde toplanarak Haziran 2010’da yapılacak Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongre programı üzerinde çalışma yaptı.

Toplantıya ev sahipliği yapan Ostim Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın’ın yaptığı açış konuşmasında bölge olarak üniversite-sanayi işbirliğine verdikleri önemi çeşitli örneklerle anlatarak; bölgede ODTÜ’nün bir teknokent kurduğunu Ostim olarak yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konularında tematik yeni bir teknokent tasarımı içinde olduklarını söyledi. Aydın, “Temiz enerji uygulamalarının kullanıldığı bir yönetim merkezi inşa ettik. Kümelenmeler çerçevesinde yapacağımız çalışmalarda kaynak olarak platformun projelerini kullanmak istiyoruz” diye konuştu.

ÜSİMP’i üye kuruluş temsilcilerinin Ostim toplantısına Prof. Dr. Hamit Serbest başkanlık etti. ÜSİMP, ayrıca Yürütme Kurulu üye sayısını yaptığı istişare sonucu iki sanayici üye ile genişleterek 5’ten 7’ye çıkardı.
Ostim Organize Sanayi Bölgesi’ni temsilen bölge Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Ertuğ, Ege Bölgesi Sanayi Odaları (EBSO) adına da H.İbrahim Gökçüoğlu Yürütme Kurulu Üyesi olarak belirlendiler.

ÜSİMP’in 2010 Haziran ayında yapılacağı Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresinde Kümeleşme ve bu çalışmaları destekleyici, üniversite-sanayi işbirliklerini yaygınlaştırıcı yapılar ve desteklerin ele alınacağı belirtildi. Kongre oturumlarında; Kümeleşme, Teknoloji Platformları ve Ağ Yapılar, Teknoparklar, Ar-Ge Inovasyon (rekabet öncesi) İşbirlikleri, Mükemmelliyet Merkezleri ve Ağ Yapıları ile Destek Mekanizmaları ele alınacak.

Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformunun her yıl düzenlemekte olduğu Üniversite-Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresinin üçüncüsü 2010 yılında 3-4 Haziran tarihlerinde OSTIM’in ev sahipliğinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecektir.

Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi 2010

“Sanayi Kuruluşları, Üniversiteler, Ar-Ge, Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşları
Değerli Yöneticileri ve Çalışanları,

Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformunun her yıl düzenlemekte olduğu Üniversite-Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresinin üçüncüsü 2010 yılında 3-4 Haziran tarihlerinde OSTIM’in ev sahipliğinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecektir. Sizleri 2010 Kongremizde aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
Bu yılki Kongremizin ana teması Kümeleşme’dir. Akademik ve bilimsel çalışmalardan teknoloji ve üründe inovasyona giden süreçte birbirleriyle rekabet eden, birbirlerini tamamlayan sanayi kuruluşlarının, kendilerine teknoloji ve bilgi üreten Ar-Ge kuruluşları ve üniversitelerle, finans ve yönetsel destek sağlayan kamu ve özel kuruluşlarla, sivil toplum örgütleriyle birlikte yöresel, ya da sektörel kümeler oluşturmaları, günümüzde sürdürülebilir bir rekabetçi yapıda olabilmeleri için zorunluluk haline gelmiştir. Ülkemiz genelindeki ve OSTİM’deki kümeleşme çalışmaları, benimsenen modeller ve edinimlerin bu kongrede geniş bir şekilde tartışılması planlanmaktadır.
Kümeleşme ve bu çalışmaları destekleyici, üniversite-sanayi işbirliklerini yaygınlaştırıcı yapılar ve destekler 2010 Kongremizde ayrı oturumlarda ele alınacaktır:
• Kümeleşme
• Teknoloji Platformları ve Ağ Yapılar
• Teknoparklar
• Ar-Ge Inovasyon (rekabet öncesi) İşbirlikleri
• Mükemmelliyet Merkezleri ve Ağ Yapıları
• Destek Mekanizmaları
Bu yapıların oluşturulabilmesi, benimsenmesi ve sürdürülebilir hale getirilebilmesi için tutarlı ve kararlı bir devlet politikası çerçevesinde destek mekanizmalarına ihtiyaç vardır. Destek Mekanizmaları başlıklı oturumda ülkemizdeki destek mekanizmalarına eleştirel bir yaklaşımla ayna tutacak bidirilerin yer alması planlanmaktadır.
Oturum Başlıklarıyla belirlenen konularda sizlerden gelecek bildiriler içerik, birbiriyle uyumluluk, çözüm oluşturma, durum analizi v.b. bakımlardan titizlikle değerlendirilerek her bir oturum için en fazla dört bildiri sunulmak üzere seçilecektir. Arta kalan bildiriler ise; poster sunuşu olarak kabul edilmek üzere değerlendirmeye alınacaktır.
Kongremize değerli katkılarınız için şimdiden teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz. Düzenleme Komitesi. USIMP 2010, Üniversite Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi 2010, Ankara”

 

İçeriğe Yorum Yapabilirsiniz.