Yenilenebilir enerjide Ostim-Gazi işbirliği
Sanayicinin hızla gelişen teknolojik ihtiyaçlar doğrultusunda yenilenebilir enerji alanında araştırma ve geliştirme hizmetlerinin karşılanması ve sektörün işbirliği gücünün artırılması amacıyla Gazi Üniversitesi ile OSTİM OSB arasında bir işbirliği protokolü imzalandı.
Yenilenebilir enerji konusunda yeni teknolojilerin uygulanmasına ilişkin teknik işbirliği olanaklarının artırılmasını hedefleyen protokolün imzasında, OSTİM Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri (YEÇT) üyeleri ile Gazi Üniversitesi Temiz Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi (TEMENAR) yetkilileri de hazır bulundu.
Üniversite senato salonundaki törende konuşan Rektör Prof. Dr. Rıza Ayhan, üniversite sanayi işbirliğini geliştirmenin üniversitenin asli görevlerinden biri olduğunu belirterek, bu protokolle bu işbirliğini kurumsal bir yapıya kavuşturduklarını söyledi. Ayhan, üniversite olarak hedeflerini sanayicinin ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artırmak, üniversitenin yaptığı bilimsel araştırmaları sanayiciyle kaynaştırıp ürün geliştirme ve teknolojik gelişmeye katkı, Ostim bünyesinde başlatılan temiz ve yenilenebilir enerji kümeleme çalışmalarını birlikte yürüterek Türkiye’nin enerji üretimine katkı ile sanayicinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü temin etmek şeklinde sıraladı.
OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da daha önce Gazi Üniversitesinden pek çok öğretim üyesiyle ortak projeler gerçekleştirdiklerini, ancak şimdiye kadar bunun kurumsal bir yapıda olamadığını ifade etti. “Bugün bu fırsatı yakalamış olduk. Bundan sonra çok farklı alanlarda bu işbirliğini geliştirmek istiyoruz” diyen Aydın, özellikle yenilenebilir enerji konusunda OSTİM’in son yıllarda yaptığı çalışmaları bir adım daha ileriye götürmek istediklerini belirtti. Üniversitenin, bilgi birikimiyle sanayi desteklemesi gerektiğini söyleyen Aydın, “Çalışmaları sistematik hale getirmek, hem bölgemizin hem ülkemizin yararına bir sonuç çıkarmak adına bu protokol aşamasına geldik” dedi.