Adres :
100. Yıl Bulvarı No:101/A, 06374 OSTİM/Ankara-TÜRKİYE Telefon : 0 312 385 50 90 Faks : 0312 354 58 98 E-Posta : korhan@ostim.org.tr

Vibromak, ithalattan ihracata…

Kurulduğu 1994 yılından 2001 yılına kadar bayilik faaliyetlerini sürdürüp , 2001 yılından 2004 yılına kadar Çin’den makine ithal ettikten sonra, 2004 yılından buyana VİBROMAK markası ile yerli üretime geçen Vibromak Yüzey İşlem Teknolojileri Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti., bugünlerde zamanında ithalat yaptığı Çin’e makine ihraç etmenin gururunu yaşıyor. Şirket Müdürü Aygün Cabar, “İhracat yapma sevincimiz Çin’e ihracat yaptığımız için ikiye katlanıyor” diye konuştu.
Ostim Editör
01 Haziran 2012 00:00

Kurulduğu 1994 yılından 2001 yılına kadar bayilik faaliyetlerini sürdürüp , 2001 yılından 2004 yılına kadar Çin’den makine ithal ettikten sonra, 2004 yılından buyana VİBROMAK markası ile yerli üretime geçen Vibromak Yüzey İşlem Teknolojileri Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti., bugünlerde zamanında ithalat yaptığı Çin’e makine ihraç etmenin gururunu yaşıyor. Şirket Müdürü Aygün Cabar, “İhracat yapma sevincimiz Çin’e ihracat yaptığımız için ikiye katlanıyor” diye konuştu.

Vibromak Yüzey İşlem Teknolojileri Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. 17 yıllık sektör bilgi birikimiyle Ankara merkez ve İstanbul İkitelli İpkas Sanayi Sitesi’ndeki şubeleriyle yüzey işlem sektöründe hizmet vermeye devam ediyor. Vibrasyon makinesi imalatında Ar-Ge çalışmalarına önem veren ISO 9001-2008 kalite yönetim belgesine sahip olan firma, bugünlerde ayrı bir mutluluk yaşıyor.

Bir zamanlar Çin’den makine ithal eden Vibromak, bugünlerde zamanında ithalat yaptığı Çin’e makine ihraç etmenin gururunu yaşıyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz Şirket Müdürü Aygün Cabar, yatırımlarımızı tamamlayıp yerli üretime geçtikten sonra en çok karşılaştıkları problemin rakipleri tarafından sürekli gündeme getirilen “ Çin malı satıyorlar ” sözleri olduğunu ve bu sebeple büyük haksız rekabet yaşadıklarını ve müşterilerine yılmadan VİBROMAK’ın yerli üretim yaptığını anlattıklarını söyledi. Bu sürecin devamında gerek yerli makine kalitesi ve kendine özgü geliştirdiği yüzey işlem teknikleri ,gerekse değerli müşterilerinin vermiş olduğu destek ve güven sayesinde yavaş yavaş pazar payını büyütmeye başladı.Bugün MKE Gazi fişek Fabrikası,Niğde Bor Ana Tamir Fabrikası,TTK,İzeltaş El Aletleri gibi yüzlerce kamu ve özel sanayi kuruluşunda VİBROMAK yüzey İşlem makinalarının ve yüzey işlem tekniklerinin başarılı bir şekilde ve yüksek müşteri memnuniyeti ile kullanıldığını ifade eden Aygün Cabar,en çok önem verdikleri konunun satış sonrası hizmet ve müşteri memnuniyeti olduğunu söyledi.

Bu arada da ihracata başladıklarını ifade eden Cabar, Almanya, Tunus, Ukrayna, Suriye, Pakistan,Hindistan gibi ülkelere ihracat yaptıklarını, bu sene de Çin’e ihracat bağlantısı kurduklarını ilk parti mal teslimatını mayıs ayı başında yaptıklarını ve Çin’e makine ihraç etmenin , bizim için ve ülkemiz için çok önemli ve çok anlamlı olduğunu söyledi.

Cabar sözlerini şöyle sürdürdü: “Çin’de yarı fiyatına birçok makine olmasına rağmen, bu firma üretmiş olduğu ürünlerin yüzey işlemleri konusunda dünyada da birtakım araştırmalar yapmakta iken bize de Çin’den numuneler gönderdi, biz de makinelerimizde firmanın istekleri doğrultusunda istedikleri yüzey işlemi yaptık ve tekrar Çin’e gönderdik.Sonuç olarak yüzey kalitemizi çok beğendiler. Sonra mühendisleriyle birlikte geldiler ve aynı prosesi yanlarında getirdikleri ürünler üzerinde gözlerinin önünde tekrarlamamızı istediler. Onların İstediği gibi aynı prosesi başarı ile uyguladık ve 2000 litre kapasitesinde 5 adet makine ihracat bağlantısı yaptık. Çin ihracatı bizi 2 yönden mutlu etti, hem Çin’den mal alırken artık Çin’e mal satar hale geldik, hem de bizim hakkımızda rakiplerimiz tarafından piyasada oluşturulmuş olan negatif imajı da silme şansımız oldu.”

İç pazarda uzun ödeme vadeleri ve merdiven altı üretimin engellenememesi sebebiyle oluşan haksız rekabet gibi birçok sorunla karşılaştıklarını söyleyen Cabar, bu sebeple ihracata ve özel proseslere yöneldiklerini belirtti. Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerini de belirten Cabar; “Her sektörde üretilen her türlü malzemeden mamul parçaların imalat sonrası, boya ve kaplama öncesi, çapak alma, yağ ve pas alma, köşe kırma, parlatma ve polisaj işlemlerini hiç el değmeden makine ortamında yapabiliyoruz. Bununla ilgili proses çalışmaları, Ar-Ge’leri yapıyoruz, bu proseslere yönelik de makineler üretiyoruz. El polisajını tamamen ortadan kaldırmak oldukça sıkıntılı ve zor bir iş. Vibrasyon makineleri ortamında yapılamayan parçalar var. Biz özellikle bu tür parçalar üzerine Ar-Ge yaparak çözümler üretip, bu çözümlere yönelik makineler üretmeyi hedefleyen bir firmayız. Yüzey işlem Ar-Ge’si bizim için çok önemli” diye konuştu.

Medikal sektörüne yönelik çalışmalarının da olduğunu söyleyen Cabar, özellikle ortopedik parçalar, kemik ve diş implantları konusunda değişik bir makine ve proses ürettiklerini ve kemik implantlarında mükemmel bir şekilde yüzey işlemlerini yapabildiklerini söyledi. Bu çalışmalarının desteklenmesi amacıyla TÜBİTAK’a AR-GE projeleri verdiklerini de ifade eden Aygün Cabar, Türkiye’de ilk defa fason yüzey işlem atölyesin de kalite kontrol laboratuarı kurmak için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi.

İçeriğe Yorum Yapabilirsiniz.