Adres :
100. Yıl Bulvarı No:101/A, 06374 OSTİM/Ankara-TÜRKİYE Telefon : 0 312 385 50 90 Faks : 0312 354 58 98 E-Posta : korhan@ostim.org.tr

Ostim Teknopark’ın Teklifi 23 Proje Arasına Girdi

Ostim Teknopark’ın Mantar Kültivasyon ve Teknoloji Ticarileştirme Merkezi Projesi ile girişimci ve KOBİ’lere, teknoloji transferi ve ticarileşme desteği sağlayacak.
Ostim Editör
15 Aralık 2017 10:34

Ostim Teknopark’ın Mantar Kültivasyon ve Teknoloji Ticarileştirme Merkezi Projesi; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonundaki Avrupa Birliği (AB) bütçesinden finanse edilen Katılım Öncesi Yardım Aracı IPA II Rekabetçilik ve Yenilik Sektör Operasyonel Programı (RYSOP) kapsamında destek almaya hak kazandı. Proje, girişimcilere ve KOBİ’lere destekler sağlayacak.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, AB Mali Programları Daire Başkanlığı tarafından yürütülen, AB bütçesinden finanse edilmekte olan Katılım Öncesi Yardım Aracı IPA II (Instrument for Pre-accession Assistance II) Rekabetçilik ve Yenilik Sektör Operasyonel Programı (RYSOP) 2014-2020 uygulama aşaması kapsamında 6 Nisan 2017 tarihinde 405 milyon avro’luk bütçeli proje teklif çağrısına çıkıldı.

23 projeden biri oldu
Çağrıya teklif edilen; Ostim Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş.’nin başvuru sahibi olduğu, ortakları arasında Atılım Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi’nin de yer aldığı Mantar Kültivasyon ve Teknoloji Ticarileştirme Merkezi Projesi, destek almaya hak kazanan 23 proje arasına girdi.

Ortak kullanım atölyesi olarak tasarlanan Mantar Kültivasyon ve Ticarileştirme Merkezi, OSTİM Bölgesi başta olmak üzere, Ankara ve Türkiye için uygulamalı araştırma, prototip üretimi ve seri imalatı sağlamak için kurulmuş veya kurulması planlanan teknoloji odaklı girişimcilere/firmalara çeşitli eğitim, danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra alternatif makine parkları ve ofisleri de sağlayacak.

Ticarileştirme hedefli destekler
Proje, üniversite-sanayi iş birliğini ilerletmek, iş planları geliştirmek, girişimcilere ve firmalara yeni ürün, hizmet ve süreç geliştirme aşamalarında ticarileştirme yönünde eğitim, danışmanlık, mentorluk ve finansal destek de sunacak.

Türkiye’nin üretim kapasitesini artırmak adına satın alınacak tedarik bileşeni 7 kategoriyle sınıflandırıldı. 2022‘nin son çeyreğine kadarki süre zarfında tamamlanması planlanan projede, girişimci ve KOBİ’lere teknoloji transferi ve ticarileşme gibi konularda destek sağlayacak 6 teknik yardım faaliyet kategorisi sunuldu.

Modelleme atölyelerine kapasite oluşturulacak
Çağrı kapsamında tanımlanan Faaliyet 2.2. Teknoloji Transferi ve Ticarileştirme (TTT); teknoloji transfer ofisleri (TTO), Ar-Ge merkezleri, kuluçka merkezleri ve hızlandırıcılar ile yenilik sürecinin piyasaya sürülme aşamasına odaklanmış olup, ticarileştirme faaliyetlerinin hızlandırılması ve geliştirilmesi için tasarlandı.

TTT faaliyetinin kapsadığı konulardan 2.2.1 Teknoloji Transferi ve Ticarileştirme için Yetkinlik Geliştirme Desteği ile uyumlu olan proje ile teknoloji transferi ve ticarileşmenin hızlandırılması amacıyla, hızlı ürün tasarımı, simülasyon ve modelleme atölyeleri ve ürün doğrulama gibi konularda kapasite oluşturulması hedefleniyor.

İçeriğe Yorum Yapabilirsiniz.