Adres :
100. Yıl Bulvarı No:101/A, 06374 OSTİM/Ankara-TÜRKİYE Telefon : 0 312 385 50 90 Faks : 0312 354 58 98 E-Posta : korhan@ostim.org.tr

“Destek için başvurmaktan çekinmeyin”

OSTİM OSB üye firmaları için eğitim destekleri vermeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak TÜBİTAK işbirliği ile Ar-Ge destek programları bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan uzmanların KOBİ’lere ortak mesajı ‘desteklere başvurmaktan çekinmeyin’ oldu.
Ostim Editör
14 Şubat 2012 00:00

OSTİM OSB üye firmaları için eğitim destekleri vermeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak TÜBİTAK işbirliği ile Ar-Ge destek programları bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan uzmanların KOBİ’lere ortak mesajı ‘desteklere başvurmaktan çekinmeyin’ oldu.

Firmaların rekabetçi güçlerini artırmaya yönelik OSTİM eğitimleri devam ediyor. Bu kapsamda TÜBİTAK’ın özellikle KOBİ’lere yönelik teşvik, hibe ve Ar-Ge desteklerinin konu edildiği toplantı OSTİM OSB eğitim salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’ndan (TEYDEP) Ferhat Güner, TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi’nden Betül Macit ve OSTİM sanayicileri katıldı. TÜBİTAK uzmanları KOBİ’lerin ar-ge çalışmaları için destek başvurusundan çekinmemeleri gerektiğini vurguladılar.

Toplantının açılışında konuşan OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM’de böyle bir seminer düzenlenmesinin önemli olduğunu söyledi. Bu etkinliklerin daha da arttırılarak devam ettirileceğini vurgulayan Aydın, TÜBİTAK ile çok daha yakın ve etkin çalışmak istediklerini, uygulanan destekleri bölgeye çekmek için KOBİ’lere anlatılması gerektiğini belirtti. Aydın, “Bölge firmalarının TÜBİTAK’dan daha çok destek hak etmesi ve projeler üretilmesini arzu ediyoruz ve bunun için uğraşan firmalara OSTİM yönetimi olarak destek vermeye çalışıyoruz” dedi.

TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’ndan (TEYDEP) Ferhat Güner de, KOBİ’lere TEYDEP kapsamında yararlanabilecekleri desteklerin detaylarını anlattı. Proje başvurusu yapmak isteyen firmalara önerilerde bulunan Güner, başvuru proseslerinin çok yalın olduğunu ve firmaların bu süreçlerle baş edemeyeceklerini düşünmemelerini istedi. Başvuru sürecinin her aşamasında mutlaka açıklamalar olduğunu ifade eden Güner, lisans mezunu bir çalışanı olan her firmanın rahatlıkla uygulayabilecekleri bir başvuru sistemi oluşturulduğuna dikkat çekti. Ayrıca hazırlama kılavuzlarından da yararlanılabileceğini hatırlatan Güner; “Bunu bile yapamayacak durumda olduğunu düşünen KOBİ’ler için de danışmanlık şirketleri önemli rol oynuyor, ancak danışman firma seçiminde dikkatli olun” dedi.
Firmaların en önemli problemlerinden birinin yaptıkları işin Ar-Ge olup olmadığına karar verememek olduğunu açıklayan Güner, bu konuda hiç çekingen olunmaması gerektiğini ve proje hazırlık aşamasında TÜBİTAK uzmanlarına bunun sorulabileceğini, ön bilgi alınabileceğini söyledi.

TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi’nden Betül Macit de, katılımcılara EUREKA, EUROSTARS ve özellikle KOBİ’lerin kullanabileceği Avrupa Birliği 7. Çerçeve destekleri hakkında bilgi verdi. KOBİ’lere Ar-Ge destekleri alma konusunda TEYDEB ile ilk adımı atmalarını öneren Macit; “Bu adımdan, bu tecrübeden sonra diğer Ar-Ge proje destekleri çorap söküğü gibi gelecektir. Yeter ki siz kafanızdaki projeyi uzmanlara ve bizlere açmaktan çekinmeyin, başvurun, bir adım atın” dedi.

EUREKA’daki teknolojik kümelenmelere de dikkat çeken Macit, firmaların kendi konularına göre bu küme ağının içine girmelerinin son derece faydalı olduğunu belirtti.

İçeriğe Yorum Yapabilirsiniz.